Til hovedinnhold

Nå kan iCloud bli skikkelig bra

Til høsten vil Apples skylagringstjeneste få en tiltrengt overhaling.

Apples skylagringstjeneste iCloud har de siste par årene gjort en god jobb med å dele slikt som kalender, kontakter, dokumenter, appdata og bilder mellom alle dine iDingser. Men tjenesten blir også fort dyr dersom du ønsker mer enn de fem gigabytene du starter med, og du kan ikke fritt velge hvilke mapper eller filer du ønsker å lagre i nettskyen.

Folkene bak tredjepartsløsninger som for eksempel den populære Dropbox har derfor hatt lite å frykte fra Apples kant.

Men i høst, med OS X Yosemite, vil iCloud kunne lage noen grå hår hos konkurrentene. Den nye iCloud vil nemlig kunne by på både konkurransedyktige priser og gi mer kontroll til både brukere og utviklere.

Vi fulgte gårsdagens Apple-lansering direkte:
Se alt de lanserte her »

Langt billigere

For å ta prisene først, vil iCloud plutselig bli noe du nå kan bruke til å lagre litt data. Per i dag må du nemlig ut med 20, 40 eller 100 dollar i året for å øke lagringplassen med henholdsvis 10, 20 og 50 GB.

Men fra høsten av blir det altså andre boller. Da skal du kunne skaffe deg så mye som en hel terabyte totalt, og prisene er langt snillere – 0,99 dollar i måneden for 20 GB eller 3,99 dollar i måneden for 200 GB. Vi snakker da altså om i underkant av 50 dollar i året for 200 GB – mens du hos Apple i dag må ut med 40 dollar årlig for en tiendedel av plassen.

En annen viktig ting å merke seg er at tredjepartsutvilkere nå også vil kunne ta i bruk iCloud-lagring til sine programmer og apper – noe som vil gjøre plattformen mer attraktiv å jobbe med siden alle registrerte Apple-brukere har denne tjenesten.

Velg dine filer

Mer plass er ikke mye verdt dersom du ikke har noe å putte der, og her vil det også skje forandringer. Nyvinningen kalles iCloud Drive og gir deg mapper der alle typer filer vil kunne synkroniseres mellom alle dine Macer.

Disse filene kan også aksesseres fra og til iOS-enheter dersom du har den riktige appen. Også datamaskineri som kjører Windows vil etter sigende kunne benytte seg av iCloud Drive.

Hvorvidt utviklere av Windows-apper vil kunne ta i bruk iCloud Drive til sine programmer og apper, er dog ikke kjent.

For menigmann vil den nye og forbedrede iCloud altså dukke opp i høst som en del av OS X Yosemite – som da vil være en gratis oppdatering av Apples operativsystem.

Nysgjerrig på det kommende OS X Yosemite?
Se hvordan Macen din blir med Apples nye operativsystem >>>

Kilde: The Verge

annonse