Britisk tenåring tiltalt for det «største nettangrepet noensinne»

Svært ung personen stod bak gigantisk DDoS-angrep.

I mars i fjor kunne vi melde om et heftig angrep av typen DDoS («distributed denial of service»), som i flere medier ble beskrevet som et av de største Internett-angrepene i historien. Angivelig hadde det skapt enorme trafikkorker på Internett og rammet flere millioner mennesker over hele verden.

Senere kom det frem at konsekvensene av angrepet hadde blitt betydelig overdrevet, men angrepet var likevel svært alvorlig. Hovedmålet var den nederlandske anti-søppelpost-organisasjonen Spamhaus, og motivet var hevn for at Spamhaus hadde svartelistet en Internett-vert kalt Cyberbunker, som var vert for en rekke nettsteder som sendte ut søppelpost.

Ung gjerningsmann tiltalt

I april i fjor ble personen som ledet det massive DDoS-angrepet mot Spamhaus sporet opp og arrestert i Spania, mens han kjørte rundt i en varebil full av datamaskiner og nettverksutstyr som blant annet satte ham i stand til å skanne frekvenser.

Nå melder avisen The Register at gjerningspersonen er blitt formelt tiltalt for en rekke forbrytelser, inkludert misbruk av datamaskiner, hvitvasking av penger og svindel.

Samtidig kom det også frem at personen er usedvanlig ung. I en uttalelse opplyser nemlig den britiske politiorganisasjonen National Crime Agency (NCA) at personen kun er 17 år gammel. Siden personen er mindreårig ønsker ikke politiet å oppgi navnet.

Det er for øvrig uvisst hva slags straff gjerningpersonen risikerer.

Lurer du på hvordan et DDoS-angrep ser ut? Det hele ser ut som spillet «Pong» på steroider »

Les også
Rekordstor økning i antall DDoS-angrep
Les også
Ny rekord i antall kraftige DDoS-angrep
Les også
Hackere med massivt nettangrep mot energiselskaper
Les også
Se mange av verdens hackerangrep i sanntid
Les også
Nye OpenSSL-sårbarheter avdekket
Les også
Berømt hacker stanset over 300 nettangrep
annonse