Til hovedinnhold

Nå kommer Google-klokka til Norge

LG G Watch kjører Android Wear og er i butikkene i løpet av måneden.

LG

For en tid tilbake lanserte Google en egen Android-utgave for smartklokker, kjent som Android Wear. Både LG, Samsung og Motorola har lansert produkter på plattformen, men foreløpig har ingen av dem vært tilgjengelige her til lands. Nå endrer dette seg, og LG kan bli først.

Samsung har også lansert en smartklokke basert på Googles operativsystem, men foreløpig har ikke Gear Live kommet til Norge.Foto: Samsung

I en pressemelding annonserte de i dag at G Watch kommer til norske butikker mot slutten av august. Klokka vil ha en veiledende pris på 1800 kroner. Klokken har allerede vært mulig å kjøpe her til lands gjennom uoffisielle kanaler, men da til nesten dobbel pris.

Tar utgangspunkt i mobilen

Som smartklokker flest er G Watch et tilbehør som bør ha mobilen i nærheten for å virke optimalt. Den bruker Bluetooth til å kommunisere med telefonen, og henter data til appene den veien.

Selv om G Watch, og Android Wear generelt, er litt mer åpent med tanke på hvilke telefoner de kan kobles opp til enn enkelte av sine forløpere, stiller også denne ganske restriktive krav. Du må ha en Android-telefon, og den må være ny nok til å ha Android 4.3 eller senere.

Lyser hele tiden

Moto 360 er Motorolas første Android Wear-klokke, og den som ser mest ut som et tradisjonelt armbåndsur av de tre.Foto: Motorola

Under bruk viser G Watch en urskive på skjermen hele tiden, slik at den fungerer som en vanlig klokke på dette området. Det krever en hel del strøm, så klokken skal vare rundt en dag på en opplading.

Det er likevel ikke visning av tid som er det spesielle med smartklokker, men heller mulighetene til å fjernstyre mobilen, og å få opp varslinger som nye tekstmeldinger eller beskjeder i sosiale medier. Dette støtter naturligvis også G Watch.

Skulle du føle for det kan du sette opp klokka på engelsk, og snakke til den. Med engelsk språk aktivert skal det holde å si «Ok Google» for å aktivere stemmestyrte funksjoner fra klokken.

Ukjent når konkurrentene kommer

Foreløpig er det ikke kjent når, eller om, de to andre lanserte Android Wear-klokkene kommer til det norske markedet. Samsungs nyeste smartklokke heter Gear Live og er ikke så veldig ulik LG G Watch i design, mens Motorolas Moto 360 ser helt annerledes ut med den runde skjermen sin. Det er sistnevnte som kanskje likner aller mest på en klokke i tradisjonell forstand, og det ser ut til at den er på vei inn hos den norske nettbutikken CDON, dog til en noe høyere pris.

Venter du på en Android-wear-klokke? Registrer deg for prisvarsling under:

Les også: Google har lansert Android for smartklokker »

annonse