Til hovedinnhold

Get kan bli Norges nye mobiloperatør

Forsvinner Tele2, åpnes nye muligheter, mener Get-sjefen.

Mandag ble det kjent at kabel-TV-leverandøren Get er blitt kjøpt av den danske teleoperatøren TDC for 13,8 milliarder kroner.

TDC er allerede store på mobiltelefoni i Norge, men utelukkende som virtuell operatør i bedriftsmarkedet. Til sammen sitter de to selskapene også på store infrastrukturressurser i form av fibernett som skal slås sammen.

Dersom Konkurransetilsynet godkjenner Teliasoneras kjøp av Tele2, vil det i praksis gi en todeling av det norske mobilmarkedet. Det mener Get-sjef Gunnar Evensen at åpner for en tredje aktør.

– Vi tenker jo at det skaper en del muligheter som vi har lyst å utforske, sier Evensen til DN.no.

Det er også tidligere spekulert i at en todeling av markedet kan gjøre at både Telenor og Teliasonera pålegges å bli grossister som må slippe til andre aktører i nettet sitt til en forhåndsregulert pris.

Get-sjef Gunnar Evensen mener et nytt duopol i mobilbransjen åpner for nye konkurrenter. Han kan gjerne tenke seg å være utfordrer selv.

Vil ha regulert datatrafikk

Evensen mener det er viktig at myndighetene gjør visse innrømmelser så ikke det norske mobilmarkedet ender med å bli et rent duopol. Blant annet må det bli lønnsomt å være virtuell operatør, og data bør reguleres på lik linje med tale og SMS, sier Evensen til DN.no.

Med salget av Get til TDC blir Gets 500 000 kabelkunder en del av Skandinavias største kabel-TV-selskap, som totalt vil levere innhold til 1,7 millioner husstander.

Rykter har svirret den siste tiden om hva dagens eiere av Get – Quadrangle Capital Partners II og Goldman Sachs Capital Partners – skulle gjøre med selskapet. En av løsningene som ble forespeilet var å børsnotere selskapet. Nå har de altså solgt Get til utlandet.

TDC er Danmarks største teleselskap med 8,9 millioner kunder, og leverer både fast- og mobiltelefoni, bredbånd og TV.

I Norge er TDC i hovedsak orientert mot bedriftsmarkedet. Selskapet leverer bredbånd og fast- og mobiltelefoni til norske bedrifter, og har fått store offenltige bredbåndskontrakter blant annet i Agder og Telemark.

Norske mobilkunder har spart milliarder på Tele2-nettet

Kilder: DN.no, Wikipedia

annonse