Til hovedinnhold

Nokia håver inn på Apple

Apple og Nokia er kommet til enighet i patentstriden, og dermed trekkes alle søksmål, heter det i en pressemelding fra Nokia. Detaljene i avtalen er konfidensielle, men Nokia legger ikke skjul på at avtalen vil få positive økonomiske virkninger for selskapet.

Avtalen vil avklare alle patentrettigheter mellom selskapene, herunder tilbaketrekking av Nokia og Apple sine respektive klager til den amerikanske International Trade Commission. Den økonomiske strukturen i avtalen består av en engangsbetaling fra Apple, som deretter fortsetter å betale lisens for å bruke Nokias patenter.

- Vi er svært fornøyd med å ha Apple med i et økende antall Nokia rettighetshavere. Dette oppgjøret viser Nokias bransjeledende patentportefølje og gir oss mulighet til å fokusere på ytterligere lisensieringsmuligheter i det mobile kommunikasjonsmarkedet, , sier Stephen Elop, toppsjef i Nokia i pressemeldingen.

I løpet av de siste to tiårene, har Nokia investert om lag EUR 43 milliarder i forskning og utvikling og bygget en av den trådløse bransjens sterkeste og bredeste IPR porteføljer, med over 10 000 patentfamilier.

annonse