Til hovedinnhold

– iPad 3 kommer ikke i år

Det ser ut som vi må vente helt til 2012 på oppfølgeren til iPad 2.

Niklas Plikk

Det har vært haugevis av rykter om oppfølgeren til Apples nåværende nettbrett, iPad 2. I flere internasjonale medier har man har trodd at Apple vil slippe en oppgradert versjon av iPad 2, kalt iPad 2 Plus, i løpet av året, med en langt bedre skjerm enn forgjengeren.

Andre har ment at det faktisk vil være iPad 3 som kommer med den oppgraderte skjermen, og kan ventes allerede denne høsten. Nå skriver Wall Street Journal at Apple ikke slipper et netbrett med oppgradert skjerm før i 2012.

Retina Display på neste iPad

Apple jobber med flere selskaper i Asia for å sette sammen nettbrettene sine, og arbeidet er allerede i full gang med å få satt sammen testutgaven av den neste iPaden. Denne testutgaven skal være ferdig i oktober, men vi får ikke se den neste generasjonen med iPader før i begynnelsen av 2012.

Ifølge flere kilder vil den neste iPaden ha en høyoppløselig skjerm på hele 2048 x 1536 piksler, sammenliknet med iPad 2s 1024 x 768 piksler. De vil være den samme størrelsen som skjermene på iPad 2, og tidlige utgaver av skjermene skal allerede være sendt ut til testing på iPad 3.

Lager ikke komponentene selv

Store selskaper som Apple lager svært sjeldent sine egne komponenter, og investerer heller i utenlandske fabrikker som lager de for seg. Apple står imidlertid for designet, og de hovesakelig taiwanske selskapene får ansvar for å sette de sammen. Dette fører imidlertid til potensielle informasjonslekkasjer for Apple, og ifølge Wall Street Journal har de fått sin informasjon direkte fra de asiatiske selskapene.

Et av selskapene kunne blant annet fortelle at Apple har en bestilling inne på omtrent 1,5 millioner iPad 3 iløpet av fjerde kvartal i år, og produsentene vil prøve å effektivisere produksjonen av den nye iPaden iløpet av året, før den offisielle lanseringen i 2012.

Les også: Apple stopper salget av Galaxy Tab 10.1 i Europa

(Kilde:Wall Street Journal)

annonse