Tek.no

Nyhet

Fortsatt tro på Lumigon.

7 Juni 2011 06:00

Mobiltelefonen T1 fra Lumigon ble første gang presentert på Mobile World Congress i februar 2010. Halvannet år senere er den fremdeles ikke på markedet. Men de norske investorene har likevel ikke mistet troen.

– Det har vært en del vanskeligheter som har gjort at vi hele tiden har fått forsinkelser. Vi er langt fra i rute, sier Jan Gunnar Næss, en av hovedaksjonærene i Lumigon.

– Men vil ikke T1 være håpløst utdatert når den kommer så forsinket?

– De spesialfunksjonene som vi var alene om på T1 er vi fremdeles alene om, sier Næss, og trekker frem at T1 fungerer som universal fjernkontroll også for utstyr som kontrolleres med radiobølger, og at den har HDMI-utgang.

– HDMI er jo ikke så unikt lenger?

– Jeg kan ikke gå i detalj om spesifikasjoner, men du vil nok få se at vi lanserer en modell til, ikke lenge etter at T1 er klar, sier Næss.
Interessen for T1 er ifølge Næss stor, ikke minst fra Kina. – Vi ser ingen grunn til å presse på, og kommer til å lansere i Kina først. Kineserne er mer åpne for nye ting, og aksepterer mer av nye produkter. I Europa er folk mye mer opptatt av forbrukerrettigheter, og du må lykkes på første forsøk.

– Så dere bruker kineserne som betatestere?

– Det kan du si. Det gir i alle fall god erfaring å starte der, sier Næss, som nå tror det vil bli høst før T1 er i butikk. Prisen er satt til 199 Euro uten moms.

Det unike tastaturet som kan fungere som høyttalende handsfree eller trådløst telefonrør er heller ikke klart. Samtidig vil Lumigon lansere et bredt utvalg av tilleggsutstyr til sine mobiler.

– Vi gjør mye for å utnytte samarbeidet med Bang & Olufsen, og vi kommer blant annet med masse tilbehør med svært god lyd, sier Næss.

annonse