Tek.no

Nyhet

3D-hologramet er her

31 Mar 2011 06:08

Forskere og organisasjoner driver stadig og utvikler ulike former for holografiske visningsformater, og denne gangen har selveste DARPA kommet på banen med teknologi som i første omgang skal kunne benyttes av militære.

Dette nye holografiske 3D-systemet blir kalt Urban Photonic Sandtable Display (UPSD) og er ment å bidra til å løse planleggingssmessige problemer for militære ledere i felten – spesielt i urbane strøk som er vanskelig å få oversikt over på et todimensjonalt kart.

3D i storformat

UPSD skal sørge for et 360-graders, tredimensjonalt holografisk bilde i sanntid med farger. Militære kommandører vil slippe å bruke 3D-briller for å se hologrammet korrekt, og de vil også kunne dra nytte av størrelsen – UPSD kan justeres opp til 1,8 meter diagonalt og ha en visuell dybde på inntil 12 tommer.

Teknologien har blitt utviklet av Zebra Imaging, som tidligere har stått bak tredimensjonal printing. Informasjon til det holografiske kartet vil komme fra droner som scanner miljøet med lasere.

Det er ennå ikke kjent når Urban Photonic Sandtable Display vil bli tilgjengelig for det amerikanske militæret. Teknologien kan likevel være et viktig skritt i retning av liknende produkter i det digitale hjem i fremtiden.

(Kilder: 3D-Display-info, DARPA, Engadget)

Les også
Sjekk ut den holografiske 3D-skjermen
Les også
Microsoft viser interaktivt hologram
Les også
Sony lanserer 3D-headset
Les også
Flyplass bruker holografisk skrankepersonell
Les også
Holder holografisk motevisning
Les også
Siste romfergetur filmes i 3D
Les også
Nå kommer gjennomsiktige skjermer
Les også
– 3D-film vil ta helt over
Les også
Fant opp ny måte å filme i 3D
Les også
Gjør enhver HDTV om til 3DTV
Les også
Ett skritt nærmere ekte 3D
annonse