Nyhet

Fjerner linselusene automatisk

Denne mobilappen fjerner det du ikke vil ha med på bildene dine.

Scalado Remove-appen tar flere bilder etter hverandre for å kunne identifisere hva som ikke hører hjemme i motivet. (Foto: Scalado)

Alle har opplevd det. Du har tatt et bilde som kunne vært et skikkelig blinkskudd, hadde det ikke vært for at en person som ikke hører hjemme i bildet plutselig dukket opp i det du trykket utløseren. Noen ganger er det ikke verre enn å ta et nytt bilde, men sjansen er stor for at du aldri får et bilde som er like bra som det første du tok.

Det svenske selskapet Scalado har utviklet en teknologi som automatisk detekterer uønskede objekter i bilder du tar med mobilkameraet, enten det dreier seg om personer, biler som kjører forbi, eller andre bevegelige objekter. Objektene vil markeres og kan fjernes automatisk, eller ved at du trykker på det du vil skal fjernes.

Snart tilgjengelig som app

Den patenterte teknologien fungerer ved at det tas flere bilder raskt etter hverandre, slik at objekter som er i bevegelse kan identifiseres.

Antilinselus-funksjonen vil bli vist på Mobile World Congress i slutten av februar, og vil bli tilgjengelig gjennom appen Scalado Remove. Appen er foreløpig ikke tilgjengelig i Android Market.

Les også vår store guide til hvordan du tar bedre bilder med mobiltelefonen.

Her kan du se en video av hvordan appen fungerer:

Les også
8 tips for bedre mobilbilder
Les også
Dette er Nokia Lumia 820
Les også
Slik tar du skarpe bilder
annonse