Tek.no

Nyhet

Adobe og Fujifilm samarbeider om bedre bildekvalitet

Adobe bekreftet i dag at det jobbes med å utbedre problemene deres programmer har med råfiler fra Fujifilms kameraer

Fujifilm
4 Okt 2012 04:01

Mange programvareprodusenter har hatt problemer med å få maksimal bildekvalitet ut av RAW-filene fra mange av Fujifilms kameraer. Spesielt gjelder dette Adobe, som med sine programmer Photoshop Elements, Photoshop og Lightroom nok må sies å være markedsledende på området. Dessverre har resultatet fra Fujifilms RAW-filer konvertert og behandlet i disse programmene hittil vært temmelig dårlig.

Dette kan det imidlertid nå snart bli en slutt på. På dagens presentasjon av nye Photoshop Elements 11 kunne Adobes representant nemlig fortelle Akams utsendte at Adobe og fujifilm nå har tatt tak i problemet, og samarbeider med å utvikle en måte å gjøre det på, slik at man også i Adobes programvare skal kunne få optimal bildekvalitet fra disse RAW-filene.

Problemet har meldt seg i de fleste av Fujifilms kameraer som støtter RAW-filer, men ikke alle. Bildebrikken som sitter i Fujifilms EXR-kameraer, og de fleste av de nyere X-kameraene. X100, derimot, har en forholdsvis normal bildebrikke, og dermed klarer Adobes programvare å trekke ut bedre bildekvalitet fra dette kameraet enn de andre. Enn så lenge.

Les også: TEST: Fujifilm X10 - Et helt unikt kompaktkamera

Les også
Fujifilm FinePix X10: Et helt unikt kompaktkamera
annonse