NyhetHer er TV-en vi har ventet på

Sony viser fram TV-en vi har ventet på

OLED-panel med 4K-oppløsning. Ja, de eksisterer.

Hardware/Las Vegas: Sony sto for dagens siste store pressekonferanse på CES-messen. Dette er et selskap som har jobbet seg en turbulent periode de siste årene, med et synkende TV-salg og innbrudd på deres internasjonale Playstation Network-tjeneste.

I går natt norsk tid sto de på scenen, scenen innerst på Las Vegas Convention Centre som huser mesteparten av CES-messen, og vi ventet i spenning: Ville de slippe noe som faktisk ga oss bakoversveis? Ville de komme med noe mer enn "bare" 4K? Noe annet enn OLED i 1080p?

La oss røpe det allerede nå. Ja, det gjorde de.

Fornøyd sjef

Kazuo Hirai så svært fornøyd ut på scenen mens han fortalte om selskapet sitt.Foto: Niklas Plikk, Hardware.no

Ut på en kritthvit scene kommer Sony-sjefen Kazuo Hirai vandrende, med et stort smil om munnen. Han kan nemlig rapportere til hundrevis av ivrige journalister at han føler han har nådd målet han satte seg selv i fjor. Han har endret fokuset til selskapet fra å være spredd over hele linja, til å fokusere på tre kategorier: Mobil, TV og spill.

Mobilene har vært en stor suksess for Sony det siste året, med separeringen fra Ericsson, og deres voksende Xperia-serie. TV-fronten har fått nye Bravia-modeller, og deres 84-tommer store 4K-TV skal ha solgt bedre enn forventet. På spillfronten har de sluppet en helt ny håndholdt konsoll i form av PS Vita, og Playstation 3-konsollen har blitt oppgradert i form av en tynnere og lettere Slim-variant.

Nå er det imidlertid på tide å se fremover, og for å vise frem deres nye nye produkter kommer Phil Molyneux ut på scenen. Han setter raskt igang med å fortelle om de viktigste innovasjonene selskapet liker å skryte av.

Først ut nevner han NFC-integreringen i produktene deres.

NFC-deling på alt

– Mens andre selskaper skryter av å kunne dytte mobiler på hverandre for å dele filer, kan vi gjøre langt mer. Omtrent alle produktene våre har NFC, og de snakker sammen enklere enn noen gang tidligere, forteller Molyneux for den ivrige salen.

Han viser hva han mener på en monter utstilt med drøssevis av Sony-produkter. Ved å plassere mobilen på en høyttaler kan lyden automatisk fortsette på høyttaleren, og ved å sette den på en TV-fjernkontroll vil en video du spiller av fortsette på TV-skjermen. Ganske smidig.

Det vi likte best var et nytt serverprodukt, som lagrer filene dine automatisk. Alt du trenger å gjøre er å holde mobilen inntil lagringsboksen, og nye bilder og videoer blir lagret automatisk. Filene kan du få tilgang til ved å enten holde mobilen inntil enheten, eller via et web-grensesnitt.

Ny bildeteknologi

Trillunium-teknologien er inkorperert i alle Sonys nye produkter.Foto: Niklas Plikk, Hardware.no

Neste ut er TV-ene til Sony. De vil nå satse på en ny teknologi de kaller «Triluminous Display», som skal gi skarpere og mer levende farger enn noen annen TV på markedet. Men det stopper ikke der.

– Underholdning er mer enn bare et fantastisk bilde. Lyd spiller også inn, og hos Sony har vi langs fartstid innen lyd. I våre nye TV-er har vi noe vi kaller «Magnetic Fluid Speakers» sil virkelig vil gi deg bakoversveis, fortalte Molyneux.

Nye 4K-TV-er

Foto: Niklas Plikk, Hardware.no

Dermed var det på tide å se på deres nye 4K-TV-er. Disse har samme oppløsning som 84-tommeren fra Sony, men kommer i to nye størrelser; 65- og 55 tommer. Med de nye høyttalerne på sidene og den ekstreme oppløsningen ser de nesten ut som gigantiske mobiltelefoner. Om de ser bedre ut en konkurrerende modeller fra for eksempel Samsung eller LG, som begge satser på tilnærmet rammeløse design, får du bestemme selv.

En ting var imidlertid klart ifølge Molyneux, og det var bildekvaliteten:

– Jeg lover dere, vi har bedre bilde og lyd enn noen av konkurrentene våre.

I 2013 vil Sony også bruke sin posisjon i markedet til å distribuere 4K-innhold til forbrukere. Både Sonys eget innhold og andre 4K-produsenter vil levere 4K-materiale direkte til TV-en din, slik at det blir enda mer grunn for å kjøpe de nye, høyoppløste skjermene.

Toppen av kransekaka

4K er 2013s nye buzzword.Foto: Niklas Plikk, Hardware.no

Helt mot slutten av presentasjonen begynte Sony-gutta å komme inn på enda et innovativt felt, nemlig OLED-teknologien. I motsetning til flere av de andre produsentene har Sony jobbet med OLED i mange, mange år, noe de selvfølgelig ikke kunne la være å nevne:

– Vi snakker ikke bare om teknologien, vi leverer teknologien.

Dette er selvfølgelig et spark til TV-konkurrentene som først kommer med OLED-TV-ene sine i år, mens Sony hadde en liten OLED-TV på markedet for mange år siden.

Dermed var det ikke nok for selskapet å vise frem en OLED-TV for å konkurrere med Samsungs og LGs 55-tommere med 1080p-oppløsning, men heller vise frem noe som virkelig har potensiale å knuse konkurrentene.

En OLED-TV med 4K-oppløsning

OLED. 4K. Trenger vi si mer?Foto: Niklas Plikk, Hardware.no

De rullet ut en TV på scenen, og etter bare et par sekunder dukket det opp feilmeldinger på skjermen, og Windows fikk skylden for den kritiske krasjen. Kort tid senere fikk imidlertid datamaskinen på bakrommet en omstart, og vi fikk se et helt utrolig bilde på scenen.

Det var en vakker kombinasjon av OLEDs ekstreme fargespektrum og den enorme oppløsningen du får med 4K. En sammenslåing av årets store trender, og resultatet var nydelig.

TV-en var imidlertid ikke mer enn et bevis på hva Sony jobber med, og vi kan se langt etter en slik TV på markedet i 2013.

Lysene ble dimmet, og den siste videoen ble vist på storskjermene rundt i salen:

– Vi pleide å få folk til å si «wow». Det var lenge siden, og vi har hatt en periode hvor kundene våre har glemt oss. Nå skal vi få dem til å si «wow» igjen, jomet det ut i hallen.

Vi har troen.

Vi er på Facebook!
Les også
Her spiller vi Battlefield 3 på et nettbrett
Les også
– 3D er offisielt dødt
Les også
Verdens største 4K OLED-TV
Les også
Slik blir Sharps nye TV-er
Les også
Enormt spisebord-nettbrett fra 3M
Les også
Her er Samsungs mystiske nye TV
Les også
Dette er LGs store TV-nyheter
Les også
Så mye vil den første OLED-TV-en koste
Les også
Nå er den kurvede OLED-skjermen på plass
annonse