Til hovedinnhold

Nå kommer Samsung Galaxy Mega og Win

Disse debuterer for Samsung i sommer.

GSM Arena/montasje

Den nye Samsung-modellen Galaxy Win ble offisielt lansert i Kina i forrige uke, og var tiltenkt kun det kinesiske markedet. Ifølge GSM Arena har imidlertid den sørkoreanske produsenten nå besluttet å tilby modellen "globalt," uten å nevne spesifikt hvilke land den kan dukke opp i.

Samsung Galaxy Win er en smartmobil i mellomklassen, og utseendemessig ser den ut til å være beslektet med Galaxy S-modellene. TFT-skjermen er på 4,7 tommer med WVGA-oppløsning (pikseltetthet på 199ppi). Under panseret finner vi en 1,2 GHz firekjernersprosessor, og et batteri på 2000 mAh.

Til Norge?

Smartmobilen kjører Android 4.1 Jelly Bean. Videre har den et 5-megapikselkamera bak og et 0,3-megapikselkamera foran, samt støtte for microSD-kort. Galaxy Win kommer i to farger, enten Ceramic White eller Titan Grey, og i noen markeder vil den også få plass til to SIM-kort (såkalt dual-SIM).

Samsung har altså bekreftet at denne modellen vil bli lansert "globalt", men har ikke navngitt hvilke markeder som får den. Ei heller pris.

To debutanter i Galaxy Mega-serien

En annen Samsung-mobil som etter sigende blir lansert ganske snart er Samsung Galaxy Mega 5.8, også kalt GT-I9152. Denne vil ligge nærmere Samsung Galaxy Note-serien, men det kan se ut som om Mega-blir et navn på en ny serie med store "phablets".

Den første Mega-modellen vil ifølge SamMobile få plass til to SIM-kort og ha en skjerm på 5,8 tommer. Galaxy Mega 5.8 blir etter sigende lansert den siste uka i mai, og vil kun komme i hvit utgave. Mer har ikke ryktemakerne på lager.

I juni skal imidlertid en enda større Mega-mobil komme, nemlig Galaxy Mega 6.3 – eller GT-I9200. Som navnet tilsier skal denne altså få en skjerm på 6,3 tommer, noe som tidligere har forespeilet en kommende Samsung Galaxy Note III. Vil Samsung erstatte Note-serien med Mega? Det er absolutt ikke sikkert, men hvis ikke kan det kanskje bety at Mega-mobilene blir rimeligere Note-alternativer. Samsung Galaxy Mega 6.3 kommer for øvrig i fargene hvit eller svart, ifølge SamMobile.

Hvorvidt Mega-serien kommer til Norge vet vi heller ingenting om foreløpig.

Les også: – Samsung og Apple kjører lik design om og om igjen

(Kilder: SamMobile, GSM Arena)

annonse