Til hovedinnhold

Billige Samsung-telefoner kan få Android 4.4

Undersøker mulighetene for å oppdatere rimelige og eldre modeller.

Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

Rimelige Android-mobiler pleier ofte å bli nedprioritert når det begynner å bli på tide med oppdateringer. Nå kan det imidlertid se lysere ut for eiere av Samsungs mellomdyre og eldre telefoner.

Ifølge en lekket oversikt undersøker nemlig Samsung mulighetene for oppgradering av en rekke av sine eldre og rimeligere modeller.

Noe av grunnen til dette kan være at Google senket systemkravene for Android 4.4, slik at også svakere telefoner skal kunne kjøre operativsystemet. Det er spesielt kravet til arbeidsminne som har gått ned. For Android 4.3 var det 1 GB, mens det i Android 4.4 er på det halve, altså 512 MB.

Les også: Les testen av Google Nexus 5 med Android 4.4

Egne menyer må også få plass

Googles krav er likevel ikke nødvendigvis de samme som Samsungs krav. Produsenten legger sine egne Touch Wiz-menyer over, og akkurat hva det har å si for systemkravene vet vi ikke.

Telefonene som nå undersøkes for denne muligheten er disse; Galaxy S4 Mini, Galaxy S3 Mini, Galaxy Ace 3, Galaxy S Advance, Galaxy Ace 2, Galaxy Core, Galaxy Fame og Galaxy Fresh.

Foreløpig er det usikkert hvor reelt dette er. Samsung har foreløpig bare offisielle oppgraderingsplaner for årets, og fjorårets, toppmodeller. De vil etter all sannsynlighet oppgraderes i januar.

Slike lekkede plansjer bør også tas med en god klype salt, ettersom det er ganske lett for utenforstående å lage dokumenter som likner.

Les også: Les om alle nyhetene i Android 4.4 KitKat

(Kilde: sammobile.com)

annonse