Nyhet

Apple kjøper svensk bildekomprimering

Kan bli brukt til å gi kjappere og bedre kamerafunksjoner i iPhone og iPad.

Apple har kjøpt opp AlgoTrim, et svensk selskap som utvikler teknologi for komprimering av data, skriver Wall Street Journal-eide AllThingsD.

Les også: Apples nettbrettandel nesten halvert

AlgoTrim fokuserer på komprimeringsteknologi for mobiltelefoner, blant annet innenfor bilde og video. Ifølge selskapets egne nettsider skal løsningene de har utviklet være de raskeste på markedet, og beskjedne minnekrav skal gjøre løsningen spesielt godt egnet for mobile enheter. Ved å komprimere dataene reduseres behovet for lagringsplass, samtidig som større mengder data kan overføres på kortere tid.

Det er ukjent hva teknologien vil bli brukt til, men det er ikke usannsynlig at den kan komme til å bli brukt i forbindelse med kameraløsningene i iPad og iPhone.

Fokuserer på Android, kjøpt av Apple

Selskapet ble grunnlagt i Malmö i 2005 av gründerne Anders Berglund, Anders Holtsberg og Martin Lindberg. De siste årene har AlgoTrim fokusert mye på Android-mobiltelefoner, og ifølge den svenske nyhetstjenesten Rapidus fantes programvaren på rundt 100 millioner mobiltelefoner fra ulike produsenter ved utgangen av 2011.

Holtsberg flyttet nylig til Silicon Valley, bare 15 minutter fra Apples hovedkvarter i Cupertino. Nå er altså selskapet hans kjøpt opp av Apple for en ukjent sum.

En representant fra Apple bekrefter overfor AllThingsD at de har kjøpt opp selskapet, men vil ikke si noe om hva planene er for selskapet.

Les også: Ukjent konkurrent stjeler Googles Android-sjef

(Kilde: Rapidus, AllThingsD)

Les også
Google tapte kampen om iPhone-kartene
Les også
Ukjent konkurrent stjeler Googles Android-sjef
Les også
Apple kjøper enda et kartselskap
Les også
8 av 10 smarttelefoner har Android
annonse