Lenovo åpner gigantanlegg i Kina

200 000 kvadratmeter til forskning og utvikling innenfor mobiltelefon- og nettbretteknologi.

Den kinesiske produsenten Lenovo åpnet i dag et stort anlegg i industribyen Wuhan i det sentrale Kina, for å styrke sin satsning innenfor smarttelefoner og nettbrett.

Les også: Lenovo selger flere mobiler og nettbrett enn PC-er

Anlegget er på hele 200 000 kvadratmeter, og skal jobbe med forskning og utvikling, innovasjon, produksjon og salg.

– Åpningen av dette ”state-of -the-art” anlegget styrker ikke bare vår in-house produksjonskapasitet. Det bidrar også til å økt hastighet, effektivitet, kostnadsbesparelser og innovasjon slik at vi kan fortsette vår kraftige vekst innenfor markedet for mobile enheter, sa Lenovos styreformann og konsernsjef, Yang Yuanqing under åpningen av anlegget i Wuhan.

Verdens tredje mobilprodusent

Lenovo er verdens største PC-produsent, og den tredje største mobilprodusenten. På mobilfronten er selskapet størst i Kina, med en markedsandel på over 80 prosent i landet – kun slått av Samsung. Nå har selskapet varslet en økt satsning også internasjonalt.

Lenovos Norges-sjef Anders Lersveen sier til Mobilen.no at han ikke har noen informasjon ennå om når de første Lenovo-mobilene kommer til Norge. Selskapet skal straks ut i flere land, men det er usikkert om Norge blir med i første runde.

– Men uten at jeg vet noe sikkert, er jeg ganske sikker på at vi er på plass med mobiltelefoner i Norge i løpet av de neste fem månedene, sier Lersveen.

Les også: Disse blir fremtidens tapere

Les også
Motorola solgt til Lenovo
Les også
Disse blir fremtidens tapere
Les også
«Ny» mobilprodusent er mer verdt enn Lenovo
Les også
Selger flere mobiler og nettbrett enn PC-er
annonse