Til hovedinnhold

Dårlig batteritid etter iOS-oppdatering?

Slik fikser du det.

Niklas Plikk, Teknofil.no

En rekke iPhone-brukere rapporterer om vesentlig dårligere batteritid etter oppdatering til iOS 6.1. Noen brukere i Apples diskusjonsforum hevder å ha fått en batteritid på bare et par timer etter oppdateringen.

Apple har nå lansert en iOS 6.1.1-oppdatering som kun er tilgjengelig for iPhone 4S-brukere. Denne oppdateringen skal ifølge Apple fikse problemer relatert til ytelse og pålitelighet i mobilnettet. Apple sier ingenting om oppdateringen også gjør noe med de rapporterte batteriproblemene, som såvidt vi vet kun berører enkelte brukere.

Også enkelte iPhone 5-eiere skal ifølge Apple Insider ha rapportert om problemer etter iOS 6.1-oppdateringen, men Apple har ingen oppdatering klar til disse brukerne.

Kan ha med e-postoppsettet å gjøre

Det er uklart hva problemene skyldes, men ifølge Comon.dk diskuteres det i ulike Mac-miljøer om at operativsystemet kan havne i en slags uendelig loop med Exchange e-postservere, slik at batteriet tappes raskt.

Mange brukere melder om at problemet kan løses ved å slette og legge til e-postkontoer på nytt.

– Mailtrikset virker. Jeg har Exchange- og iCloud-kontoer, slettet begge, restartet telefonen etter fem minutter, la til begge kontoene (med push på begge). Fra 100 % til 94 % etter fire timer, skriver en bruker i et forum, ifølge Comon.dk.

Andre brukere melder om å ha løst problemet ved å installere iOS 6.1 helt på nytt.

iPhone 4S-brukere kan laste ned iOS 6.1.1-oppdateringen her, eller ved å gå til Innstillinger -> Generelt -> Oppdatering på telefonen.

Les også: Slik "jailbreaker" du iPhone 5

Har du problemer med batteritid, eller andre ting, etter installasjon av iOS 6.1? Bruk kommentarfeltet nedenfor.

(Kilder: Apple Insider og Comon.dk)

annonse