- iPhone Nano kommer til sommeren

Apple-fans har lenge ønsket et rimeligere alternativ til iPhone. I dag må du nemlig ut med nesten 5 000 kroner for å sikre deg en iPhone 4 uten abonnement.

Ukens ferske Apple-rykter skal ha det til at det i tillegg til iPhone 5, skal komme en mindre og billigere modell som kalles iPhone Nano. En kilde skal ha uttalt til dailymail.co.uk at den skal være en tredjedel mindre enn dagens iphone 4, og den skal ikke ha noen hjemknapp. I tillegg skal den bruke deler og komponenter fra dagens modell, for å holde prisen nede. Prisen skal etter sigende komme helt ned i 200 dollar uten abbonement, altså omtrent en tredjedel av hva iPhone 4 koster i dag.

Ifølge kilden skal denne komme til sommeren, slik iPhone 5 sannsynligvis også vil gjøre.

En billigere iPhone vil også gjøre det enklere for Apple å ta markedsandeler i andre deler av verden enn USA og Europa. Kina og India har en raskt voksende økonomi, men der ønsker de lavprisprodukter uten lange bindingstider til operatørene.

iPhone 5 blir mye raskere

I januar lekket det et rykte som går ut på at iPhone 5 vil få dobbeltkjerneprosessor, fra Qualcomms Snapdragon-serie, noe som vil gjøre den langt raskere enn dagens modell. Nå har det imidlertid kommet informasjon om at det kan være en forbedret utgave av iPads A4 CPU, med en klokkefrekvens på 1,5 GHz i stedet. Noen mener også å vite at OLED-teknologi skal erstatte dagens LCD-skjerm på iPhone.

Noe skuffende er det at iPhone 5 mest sannsynlig ikke vil kunne brukes i 4G-nettet, og derfor heller ikke vil bli hetende iPhone 4G. Da Apple laget oppfølgeren til iPhone, fikk den nemlig navnet iPhone 3G, nettopp fordi den kunne brukes i 3G-nettet.

Innmaten til iPhone 4 vil likevel også kunne gjøre en god jobb i en mindre telefon. Vi ga bestselgeren en svært god karakter i vår store test.

Les også:

(Kilder: dailymail.co.uk, vr-zone.com)

Les også
Ingen iPhone Nano
Les også
- Iphone 5 blir superrask
Les også
Endelig kan Iphone dele internett
Les også
Dette kan være Iphone 5-rammen
annonse