Til hovedinnhold

På skattejakt med iPhone

Spillet er unikt i verden, og kombinerer terrenget og skulpturene i Vigelandsparken med en fantasiverden som du bare kan se gjennom kameraet på mobiltelefonen. Blant ingrediensene i spillet er GPS-posisjonering, applisert virkelighet (agumented reality) og 3D-modellering av statuene i parken.

Unge testpiloter

Spillet går ut på å finne den forsvunne sjelen til en av statuene i parken. Underveis må du følge etter fisk, skanne skulpturer med kameraet på telefonen og løse ulike oppgaver. Oppdragsgiveren er en tegnefilmfigur, som følger deg gjennom jakten.

20 elever fra Skøyen skole stilte under lanseringen som testpiloter i parken. Her forteller Franz (10), Halfdan (10) og Silje (9) hvordan de opplevde spillet:

Den Hemmelige Parken er et samarbeid mellom Kulturetaten i Oslo, mobiloperatøren NetCom og spillutviklerne Pro Fusions og Two Bull.

Avansert

Bruno Beuzelin i Profusions syntes det var gøy å se ungene hygge seg med spillet. – Den største utfordringen er at spillet bruker mye minne. Vi tar i bruk flere av telefonens funksjoner samtidig, og da gjelder det å balansere minnebruken så alle funksjonene fungerer, sa Beuzelin. Han kunne også love at det var mulig å stoppe spillet underveis, uten at du må begynne helt forfra igjen.
Å spille seg gjennom hele spillet tar om lag en time.
– Men når du har rundet spillet en gang, så er det vel ikke særlig utfordrende å spille det en gang til?

– Vi kommer til å gjøre endringer etter hvert. Målet er at spillet skal få utvikle seg, slik at du kan spille det på nytt senere uten at det blir kjedelig, sa Beuzelin til Mobilen.no.

Ikke til Android

Foreløpig finnes spillet bare til iPhone, og det er gratis å laste det ned (søk på ”Vigeland” i App Store). Å utvikle en versjon til Android vil kreve nye investeringer i utvikling, ettersom all kode må skrives på nytt. – Vi kan gjenbruke noe av grafikken. Ellers må alt tilpasses på nytt. Vi valgte iPhone, fordi det er stabilt. På Android-mobiler er det mange flere varianter å ta hensyn til, forklarer Beuzelin.

NetCom ser på spillet både som et spennende konsept som senere kan utvikles til å brukes på andre arenaer. – Vi som selskap er for dårlig på å støtte kulturen. Men jeg ønsker at vi skal få dette til som et samarbeid, ikke bare at vi skal gi pengestøtte, sier Netcom-direktør August Baumann.

Leder for Kulturetaten i Oslo kommune, Gro Balas, sier hun er glad for at Vigelandsparken ble benyttet som kulisse for spillet. – Vigelandsparken er Norges mest besøkte turistattraksjon. Vi må være innovative for å beholde interessen for kunst, kultur og museer. Spillet gjør det mulig for oss å vise frem skulpturene i parken på en helt ny måte, sa Balas, og presiserte at dette er et spill for hele familien.

Mer om
annonse