Til hovedinnhold

iPhone 4 koster 1200 kr å lage

Nye iPhone 4 forventes å få en utsalgspris på rundt 6 000 kroner når den lanseres offisielt på det norske markedet i slutten av juli. Mye tyder på at det vil gi Apple og deres underleverandører en solid fortjeneste per solgte enhet.

Forskere i selskapet iSupply har nemlig demontert iPhone 4 og funnet ut hvor mye materialene som er brukt koster. Totalt ble dette 187,51 dollar - eller kun 1 208,65 kroner etter dagens kurs. Den dyreste enkeltkomponenten skal ikke overraskende være iPhones splitter nye mobilskjerm, døpt Retina Display av Apple, som koster drøyt 190 kroner å produsere. Skjermen er for øvrig trolig laget av enten LG Display eller Toshiba Mobile Display.

Den nest dyreste komponenten er NAND-flashminne (levert av Samsung) til ca. 80 kroner, etterfulgt av en 4 Gbit/s DDR SDRAM minnekomponent til rundt 85 kroner - også levert av Samsung.

LES OGSÅ: Vi pakker ut Galaxy S

- Når det gjelder materialkostnaden for fjerde generasjons modell ligger den på samme nivå som for tidligere iPhone-telefoner. Hvis iPhone holder seg på dagens prisnivå, vil Apple kunne opprettholde den gode fortjenesten som har gjort at selskapet har kunnet bygge opp en betydelig kontantbeholdning, kun forbigått av Microsoft, sier sjefsanalytiker Kevin Keller i iSupply i en pressemelding.

Det er likevel verdt å merke at produksjonskostnader, programvare, samt royalty og lisensavgifter ikke er medregnet i iSupplys regnestykke. Altså vil den totale kosten per solgte iPhone 4 naturligvis være høyere enn kun den samlede prisen på materialene. En mer detaljert gjennomgang av iSupplys analyse finner du her.

Kilde: Idg.no

Er du i tvil om den er verdt pengene? Les vår test av iPhone 4

Mer om
annonse