Tek.no

Nyhet

Her flyr han et svevebrett med 1000 hesters jetmotorer

Se video av den vannvittige testturen.

YouTube
18 Apr 2016 15:26

Du har kanskje sett noen som leker seg med et Flyboard i vannkanten. Dette svevebrettet bruker vanntrykket fra en vannscooter til å løfte deg opp av vannet.

Den samme mannen som står bak Flyboard, Franky Zapata, har nå laget et nytt «hoverboard» med navn Flyboard Air. Denne gangen nøyer han seg ikke med vann som skyvekraft, men tar heller steget over til langt kraftigere saker, melder The Verge.

Lenke diskusjon om filmen var falsk

Allerede for noen dager siden kom den første videoen av farkosten ut, og øyeblikkelig ble det hevet tvil rundt hvorvidt dette var for godt til å være sant eller ei. Nå har det kommet flere videoer som viser flere detaljer rundt det nye svevebrettet – og det virker stadig mer ekte.

I et intervju med The Verge forteller Zapata at de har jobbet hele fire år med Flyboard Air, og at veien frem til forrige ukes test-tur har vært alt annet enn problemfri.

Vannet er skiftet ut med jet-motorer

Den store forskjellen fra dagens vannjetbaserte Flyboard, er at Flyboard Air nå har fire jet-motorer i stedet for vann. Ergo kan du fly helt fritt uten å ha en ekstern vannscooter på slep. Totalt betyr det rundt 1000 hestekrefter fordelt på de fire motorene, hvor drivstoffet for å drive dem oppbevares i en tank på ryggen.

Parafinen som brukes for å holde motorene i gang gir nok kraft til en flytur på rett under fire minutter. I videoen står det også opplyst at Zapata på det raskeste var oppe i en hastighet på 50 kilometer i timen, men i teorien skal hastigheten og flygetiden kunne bli enda bedre.

Krevende å få brettet stabilt

Med såpass mye krefter festet til beina har den store utfordringen vært å få brettet stabilt i luften. Zapata kan avsløre at de har tatt i bruk mye av den samme teknologien som vi finner i droner for å holde Flyboard Air stabil.

Likevel er det ikke for hvem som helst å hoppe rett på og bruker Flyboard Air. Her bør du ifølge Zapata ha minst 50 til 100 timer med trening på en tradisjonell vanndrevet Flyboard før du i det hele tatt kan vurdere jetmotor-varianten.

Han kan samtidig avsløre at han fikk sin første styrt dagen før videoen ble laget, og at det heller ikke er tilfeldig at forsøkene foregår over vannet. På den måten er det nok langt mer behagelig å få uventede problemer – hvilket jo ikke ser helt usannsynlig ut.

Enn så lenge forblir Flyboard Air en prototype, men likevel syns vi det er tøft å se at det lar seg gjennomføre.

Du husker kanskje Tilbake til Fremtiden 2?
Her kan du se hvilke teknologier som slo an »

(Kilde: The Verge)

Les også
Reagerer på kunstig høye førpriser hos nettbutikken Stayclassy.no
Les også
Video: Her setter svevebrettet med 1000 hesters jetmotor Guiness-rekord
Les også
Roboten DRU skal levere pizza
Les også
AMD Radeon R9 380X: Hvem skal egentlig kjøpe dette, AMD?
Les også
Her kjører han en gokart med jetmotor
annonse