Tek.no

Nyhet

Nå vil Tissot være med på smartklokkekjøret

Smart Touch har batteridriftstid på opptil ett år.

Tissot
20 Mar 2016 17:00

Ingen skal anklage de store sveitsiske urprodusentene for å være først ute med ny teknologi og siste skrik i elektronikk. Men da TAG Heuer omsider dristet seg til å prøve noe nytt viste det seg at dette var noe folk ville ha.

Klokkeprodusenten måtte faktisk øke produksjonen etter kort tid og planlegger nå flere smarte varianter.

Dette markedet ønsker også Tissot å ta en del av, og har nå lagt ut en over seks minutter lang promoteringsvideo av modellen Smart Touch på YouTube. Her kan vi se at klokka kommuniserer med smartmobilen, og det gjøres et stort nummer ut av at den har GPS-navigasjon. Stilen indikerer også at dette er en modell rettet mot aktive folk.

Tissot Smart Touch 2016

Noen konkurrent til treningsklokker eller helt elektroniske modeller som Apple Watch er den for øvrig ikke ment å være.

– Andre smartklokker er miniatyrsmartmobiler på håndleddet, mens vårt produkts fremste hensikt er å vise tiden, sa Tissot-sjefen Francois Thiebaud til Reuters.

Men Smart Touch kan altså mer enn akkurat dette. Via mobilen kan den vise værvarsler, mens du gjennom appen enkelt kan stille slikt som tidssoner og se sporingsdata. Selve urskiva kan også brukes som retningsviser. Skulle du ønske å bare bruke den som klokke går det også – de smarte funksjonene kan skrus helt av.

Klokka vil med andre ord også kunne være aktuell å bruke selv når teknologien er utdatert.

God batteridriftstid

Tissot Smart Touch kommuniserer med mobilen via Bluetooth.
Tissot

En annen fordel ved Tissots Smart Touch fremfor konvensjonelle smartklokker er batteridriftstid på opptil ett år. Men dersom klokka har GPS innebygd – dette kommer ikke helt klart frem – vil jo dette snarere være noen dager med denne påslått. Den sporty eventyrer vil dog merke seg at den skal kunne lades med et solcellepanel.

Annet ekstrautstyr som er nevnt er en værstasjon som sender data rett til klokka, samt en elektronisk sporingsbrikke som for eksempel kan festes på nøkkelknippet.

Ifølge Thiebaud regner Tissot med å selge mellom tjue og førti tusen Smart Touch-klokker i løpet av det første året. Salgsstart er etter planen mot slutten av 2016, og prisen vil trolig ligge på rundt ti tusen kroner.

Her er Apples smarte armbåndsur:
TEST: Apple Watch>>>

(Kilde: Digital Trends)

Les også
Denne Apple Watch-kopien koster 220 000 kroner - og er ikke engang smart
Les også
TAG Heuers luksus-smartklokke selger unna
Les også
Dette er en Android-smartklokke til 12 500 kroner
Les også
Denne smartklokken kan du sette sammen selv
annonse

Les også