Til hovedinnhold

Nå vet vi «alt» om Nexus 5

Fyldig servicemanual har ramlet ut på nett.

Google

Åpenbart skal ingenting overlates til fantasien når det gjelder Google og LGs nye topptelefon Nexus 5. Vi har nærmest blitt bombardert med lekkasjer av bilder og teknisk informasjon, og nå topper det hele seg med at den omfattende servicemanualen har dukket opp på Internett.

Det er nettsiden Android Police som har gravd opp den nesten 300 sider lange manualen, som ifølge omslaget kun er ment for intern bruk.

Slik skulle det ikke gå, og nå får vi både skjematiske illustrasjoner av telefonen og en redegjørelse for samtlige tekniske egenskaper.

Dette skal være et bilde av Nexus 5, ifølge et medlem av MacRumors-forumet.Foto: MacRumors-forum / weespeed

Bildestabilisator

Nexus 5 vil ifølge servicemanualen få disse tekniske spesifikasjonene:

  • 4,95-tommers Full HD-skjerm (1080p)
  • 32 GB lagring. Tidligere har det kommet frem opplysninger om at det skal være 16 GB lagringsplass, noe som også nevnes i servicemanualen. Derfor er det mulig det vil være flere lagringsalternativer.
  • 2,3 GHz Qualcomm Snapdragon 800-prosessor (MSM8974)
  • 2 GB RAM
  • 8 megapiksel hovedkamera, 1,3 megapiksel frontkamera
  • 2300 mAh batteri
  • LTE, NFC, trådløs lading

Nye detaljer inkluderer optisk bildestabilisator på 8-megapikslerskameraet på baksiden. En annen interessant nyhet er en sensor som oppdager trykk, i tillegg til de vanlige gyroskop, akselerometer, kompass, nærhet og lys.

Det er imidlertid ikke helt sikkert at manualen er ekte vare, ettersom Bluetooth 4.0 har blitt byttet ut med Bluetooth 3.0, blant annet. Dette kan derimot bare være en skrivefeil, ettersom det er snakk om en tidlig kladd av den endelige utgaven av manualen.

Det er også en annen forskjell sammenlignet med tidligere lekkasjer: En ukrainsk operatør skrev nylig på sine sider at Nexus 5 ville bli utstyrt med et nano-SIM-kort, samme type som brukes i Apples iPhone-modeller. Men i servicemanualen står det at telefonen vil få et vanlig micro-SIM-kort.

Telefonen ventes å bli lansert en gang i løpet av oktober, muligens den 14. oktober ifølge de heteste ryktene.

Nexus 5 vil antagelig være basert på LG G2, les testen her »

Sjekk ut servicemanualen selv via Scribd:

(Kilder: Android Police via Engadget)

annonse