Nyhet

GoPro-kamera overlevde fall fra fly

... og filmet hele veien ned!

Fallskjermhopper Lucas Damm hadde planer om å filme et hopp sett med hans øyne, men dunket hodet borti flydøra på vei ut slik at kameraet løsnet fra holderen på hjelmen. Kameraet fortsetter å filme hele veien ned, overlever fallet uten så mye som en skramme og lander trygt og mykt, dog litt på snei, i gresset etter et fall på 12 500 fot - eller cirka 3810 meter - akkurat i tide til å filme at Damm og de tre kompisene hans går inn for landing.

Damm hadde ikke engang registrert at kameraet hadde løsnet (man har kanskje litt annet å tenke på når man styrter mot bakken fra noen kilometers høyde). En av kompisene hans fant kameraet liggende i landingsområdet, og ikke bare snurret og gikk det lille kameraet fremdeles: Det hadde ikke så mye som en liten ripe i linsa engang. Damm skriver på Youtube at han er frelst for livet og dessuten overbevist om at den lille rakkeren er bombesikker. En kamerat av Damm opplevde nemlig det samme med et speilreflekskamera en gang, dog ikke med like heldig resultat. Hvorfor de har for vane å slippe kameraer ut av fly er et annet spørsmål.

Videoen i seg selv er praktisk talt umulig å se på uten å bli sjøsyk, og selv de som ikke egentlig har høydeskrekk kan lett bli litt nervøse av å se på. Mennesker med fornuften i behold burde ikke ha noe behov for å oppleve et slikt fall på noe nærmere hold enn dette.

Les også: Hero HD2: Ny superhelt fra GoPro.

annonse