Tek.no

Nyhet

Her er de billigste kontantkortene

7 Mar 2007 16:07

Telenor lanserer to nye kontantkort med navnene Nett & kontant og Djuice netcash. Begge selges primært over Internett, og lading foregår kun via elektroniske kanaler.
– Vi forventer de vil komme godt ut på telepriser.no, uttaler leder for Privat mobil i Telenor, Jon Erik Haug, i en pressemelding.
Dessverre kan vi ikke helt se at forventningene innfris.

Telenors beste kontanttilbud
Men la oss ta det bit for bit.
Både ringeprisene og meldingsprisene innenlands er identiske for de to løsningene. Hvis vi sammenligner disse prisene med Telenors eksisterende kontantkorttilbud, Telenor Kort & kontant og Djuice cash, ser vi at samtaleprisen og SMS-prisen går ned med nyankommerne.


Mens de nye kontantkortene tilbyr samme ringepris uansett hvem du ringer, skiller de gamle mellom samtaler til mobilkunder hos Telenor på den ene siden, og hjemmetelefoner og andre mobilnett på den andre (slik det også fremgår av tabellen).

Møter konkurransen
Sammenlignet med de største konkurrentene, som er de Telenor med denne lanseringen selv retter blikket mot, ser bildet slik ut:
 


Tele2s billigste ringepris gjelder for fasttelefoner og mobilabonnenter hos Tele 2, andre innenlandssamtaler takseres etter den høyeste ringeprisen i tabellen. Alle priser gjelder for øvrig ved bruk i Norge.
For enkelhets skyld har vi utelatt informasjon om eventuell ringetid og SMS-meldinger som operatørene inkluderer som lokkemat og plaster på etableringsprisen.

Ikke billigst
Selv om Telenor med dette presser sine egne priser ned, har de fremdeles et stykke igjen til de billigste.
Med utgangspunkt i gjennomsnittsforbruket telepriser.no benytter i sine utregninger, får vi denne topplista når vi rangerer de billigste løsningene på månedsbasis:

 • One call kontant: 71 kroner.
 • Mobyson noextras: 77 kroner.
 • Talkmore: 79 kroner.
 • 815mobil enter: 92 kroner.
 • Chess kontant: 106 kroner.
 • Combitel kontantkort: 106 kroner.
 • Tussa mobil kontant: 113 kroner.
 • Lyse web kontant: 117 kroner.
 • Tele2 scratch kontant: 117 kroner.
 • B2C prepaid: 120 kroner.
 • Netcom kontant: 122 kroner.

Ifølge Telenor vil de nye kontantkortene, så snart de er på plass i oversikten på telepriser.no, ende opp med en månedspris på 111 kroner. Dette er foran Netcom og Tele2, men bak Chess.
Og hele 56 prosent dyrere enn One call.
Skraper abonnementene
Hvis du går for de aller billigste løsningene, skal du være oppmerksom på at det kan være du må betale for tilleggstjenester de litt dyrere kortene inkluderer i prisen. Kanskje må du plusse på prisen for mobilsvar, faks, data eller andre tjenester.
For eksempel tar One call 20 kroner i måneden for sin mobilsvartjeneste, mens Talkmore priser mobilfaks til 30 kroner per måned. 815mobil enter tar på sin side ekstra betalt for begge deler.
Ikke alle operatører tilbyr alle tjenester for kontantkortbrukere. Dette bør du ha i bakhodet når du blinker ut den løsningen som passer deg best. Holder det at du kan ringe og sende meldinger, eller har du behov utover dette?
Sjekk telepriser.no, operatørenes hjemmesider eller forhør deg hos kundesørvis før du bestemmer deg.

annonse

Les også