Til hovedinnhold

Samsung og LG krangler om 3D-standard

3D-iveren er stor blant produsentene, og det er ikke lett å bli klok på hvilken løsning og teknologi som er best, noe som kanskje er litt av årsaken til at salget av 3DTV-er har vært lavere enn ventet den siste tiden.

TV-makerne er heller ikke samstemte om hva slags standard man bør satse på. Samsung går for aktiv lukkerteknologi, og har forsøkt å gjøre denne løsningen mer attraktiv ved blant annet å lage lettere 3D-briller, mens konkurrenten LG på sin side har beskyldt lukkerteknologien for å være helseskadelig og favorisert passiv polariseringsteknologi.

Promoteringskappløpet mellom de to sørkoreanske hovedaktørene er nå i ferd med å tilspisse seg. LG har stor tro på sin egenutviklede, polariseringsbaserte FPR (film patterned retarder)-teknologi og utnevnt den til neste generasjons 3D-teknologi som selskapet håper vil erobre hele 70 prosent av 3D-LCD-markedet i år.

Som et svar på LGs selvsikre opptreden har Samsung uttalt at den passive polariseringsteknologien er utdatert og at den ikke kan matche lukkerteknologiens kvalitet når det gjelder å vise 3D-innhold i full HD. Under en pressekonferanse gikk sjefen for selskapets TV-avdeling, Yoon Boo-keun, så langt som til å oppfordre folk til å kjøpe begge typene 3DTV-er for å sammenligne.

LG har fått mye skryt for sin FPR-løsning og hevder selv at TV-ene er fullverdige HD-skjermer til tross for at hvert øye teknisk sett kun ser 540 vertikale linjer av gangen. Til syvende og siste er det uansett forbrukernes preferanser som vil avgjøre, så vi får bare vente og se hvem som stikker av med seieren.

(Kilde: HDTVtest)

annonse