Nyhet

Mobilhekta tenåringer ble innlagt

For noen ungdommer kan en mobiltelefon være like avhengighetsskapende som et narkotisk rusmiddel, noe to gutter på 12- og 13 år fra Spania fikk oppleve. Tenåringene brukte mobilen i gjennomsnitt seks timer hver dag på å ringe, sende meldinger og spille spill. Guttene lurte også familiemedlemmer til å gi dem penger for å betale for mobilbruken.

Foreldrene ble etter hvert bekymret da barna ikke klarte å fungere normalt i hverdagen, og gjorde det dårligere å skolen. Nå får guttene hjelp til å takle mobilavhengigheten på en mentalklinikk.

Vil ta et år å bli frisk

Doktor Maite Utgès, overlege ved sykehuset der de to tenåringene er innlagt, sier til The Telegraph at hun tror det kan ta et år før guttene blir friske. Dette er imidlertid første gang ungdomsklinikken har brukt en behandlingsmåte som er beregnet på å kurere mobilavhengighet.

- Begge to oppførte seg merkelig, og dette viste seg i at de ikke taklet skolegangen. De hadde seriøse vanskeligheter med å leve normale liv, sier Utgès.

- En av guttene betalte for mobilen ved å skaffe penger fra bestemoren og andre familiemedlemmer, uten å forklare hva han ville kjøpe med pengene, legger hun til.

Begge tenåringene hadde brukt mobiltelefon i rundt ett og et halvt år uten noen form for kontroll fra foreldrene.

Les også
Mobilen for barn og tenåringer
Les også
Foreldre som sender SMS vil være kule
Les også
Dump PC-en, gå mobilt!
Les også
Ta taxi og betal med mobilen
Les også
Dårlige tider for mobilsalget
Les også
Skolebarn misbruker 3G-mobil
Les også
Vi sosialiserer fra mobilen
annonse