Til hovedinnhold

- Potensialet er enormt!

Flere nordmenn har fått øynene opp for mobilt bredbånd i år. Det kommer frem av statistikken for ekommarkedet for første halvår 2008, som ble lagt frem av Post- og teletilsynet på tirsdag.

Siden mobilt bredbånd kom på det kommersielle markedet i 2006, har bedriftene stått for storparten av mobilt bredbåndsabonnementene. Nå har den trenden snudd, ettersom abonnement for privatkunder nå utgjør 50,6 prosent av totalen i første halvår i 2008.

Over firedobling

I første halvdel av 2007, hadde i underkant av 20.000 privatkunder et mobilt bredbåndsabonnement, mens antall bedriftskunder nærmet seg 35.000. På ett år har antall privatkunder på mobilt bredbånd firedoblet seg, og steget til i overkant av 80.000. Det er direktør Willy Jensen i Post- og teletilsynet godt fornøyd med, men konkluderte likevel med følgende da statistikken ble fremlagt:

- Potensialet er enormt! Dette må være ”the real growing market”, sier Jensen.

(Artikkelen fortsettes.)


Direktør Willy Jensen i Post- og teletilsynet.

Liten del av befolkningen

Direktøren forklarte videre at selv om det har vært en sterk vekst innen mobilt bredbånd det siste året, utgjør de totalt 164.457 bedrift- og privatkundene en relativt liten del av Norges totale befolkning. Han tror derfor at det er sannsynlig at vi ser en videre økning innen mobilt bredbånd i tiden fremover. At privatkundene nå har tatt igjen bedriftskundene på mobilt bredbånd, tror Jensen bare er positivt.

- Det er fantastisk for forbrukerne at de får langt flere valgmuligheter, sier Jensen til Mobilen.no.

Telenor størst

Når det gjelder markedsandeler for mobilt bredbånd, er Telenor stadig størst med 56,5 prosent. Netcom har tapt en god del markedsandeler, mens Ice.net har omtrent det samme som i fjor. Øvrige selskaper, deriblant Tele 2 som lanserte mobilt bredbånd i år, utgjør mindre enn én prosent av markedsandelene.

- Vi ser en vekst for alle sammen, også Netcom. Ice er forholdsvis konstant, mens Telenor er litt stigende, konkluderer Jensen.

Mer om
annonse