Til hovedinnhold

- Flår deg på SMS

Det skriver Dagens IT. Det er administrerende direktør i lavprisselskapet One Call, Øistein Eriksen, som mener du som forbruker blir flådd.
- De store aktørene melker kort og godt kundene for alt det er verdt, sier Eriksen til avisen.
- Vanvittig profitt
Eriksen jobbet selv i Netcom for ni år siden, og sier at ikke engang på den tiden var kostprisen for å sende SMS fra utlandet i nærheten av det Telenor og Netcom tar for tjenesten i dag.
- Jeg kjenner ikke deres kostnader i dag, men jeg vet noe om hvordan de regnearkene ser ut. De har en vanvittig profitt når de tar fire kroner per melding, det kan jeg garantere deg, sier One Call-sjefen.
Et av eksemplene Dagens IT trekker fram er prisen for å sende SMS fra Storbritannia. Har du abonnement hos Telenor eller Netcom må du betale 3,99 kroner, mens kunder hos Chess og One Call betaler henholdsvis 1,48 og 1,98 kroner.
For operatørene med egne nett i Norge, det vil si Telenor og Netcom, koster det bare noen få øre per melding som blir sendt. Sendes SMS-en fra utlandet må operatøren i tillegg betale leie til nettverket den blir sendt fra. Dermed varierer kostprisen din leverandør i Norge må betale for hver sms.

Oppgir ikke prisen
Verken Telenor eller Netcom ville opplyse om hvor mye de faktisk har av utgifter på meldingene nordmenn sender fra utlandet, men avviser at de melker kundene.
- Lønnsomheten varierer avhengig av de avtaler som ligger til grunn, i mange tilfeller er lønnsomheten god, sier informasjonssjef i Telenor, Anders Krokan.
Også kommunikasjonssjef i Netcom, Øyvind Vederhus, nekter for at de har kunstig høye priser på SMS fra utlandet.
At andre selskaper kan tilby SMS fra utlandet til under halve prisen, forklarer begge med at selskaper har ulik måte å drive på.

Mer om
annonse