Tek.no

Nyhet

Se hvordan Googles avanserte menneskerobot takler ekstra vanskelig terreng

Atlas gjør atter nye fremskritt.

ihmcRobotics/YouTube
5 Des 2016 16:30

Den har nok enda et stykke igjen til forbrukermarkedet, men fremskrittene til Googles humanoide-robot Atlas gjør det stadig mer fristende å få kloa i et eksemplar. Nå har den avanserte maskinen tatt enda et skritt i retning menneskelige egenskaper, melder blant andre The Next Web.

I en fersk video lastet opp på YouTube demonstreres robotens imponerende evne til å forsere ekstra vrient terreng, nærmere bestemt et antall lecablokker med kantene opp.

Menneskelignende balansegang

Omtrent som et menneske er maskinen i stand til å «føle» seg frem ved å plassere foten på det svært ujevne underlaget og deretter justere vektfordelingen på en slik måte at balansen opprettholdes mellom stegene. På samme måte som en person ville gjort benytter roboten også armene til å stabilisere seg selv underveis.

ihmcRobotics/YouTube

Atlas-roboten har gjennomgått mange oppgraderinger siden unnfangelsen av prosjektet, og fikk i fjor blant annet sterkere ledd, bedre motorikk, innebygget batteri og mer avanserte datamaskiner som gjør den mer intelligent når det gjelder å oppfatte omgivelsene.

Kan bli lenge til forbrukerprodukt

Dessverre kan det nok gå en stund før forbrukere får glede av teknologien. Årsaken til at Google nå ønsker å kvitte seg med Boston Dynamics skal nettopp ha vært at de ennå ikke er i nærheten av å lage et salgbart produkt det går an å tjene penger på, som var Googles intensjon i utgangspunktet.

Boston Dynamics har imidlertid mottatt interesse fra store selskaper som blant andre Amazon og Toyota, som muligens ønsker å bruke teknologien til forbrukerrettede produkter. Den nyeste videoen av Atlas som forserer det vanskelige underlaget kan du se under.

Atlas gjennomførte et annet kunststykke tidligere i høst: Se roboten balansere på ett bein »

Les også
Snart kan Googles menneskelignende roboter bli mer forbrukerrettede
Les også
Googles nye robot beskrives som «mareritt-fremkallende»
Les også
LG lanserer robot du kan bruke til å kontrollere smarthjemmet ditt
Les også
Her tar den futuristiske «Avatar-roboten» sine første steg med en person ombord
Les også
Slike maskiner har du tidligere kun sett i science fiction-filmer – nå er de virkelighet
Les også
Japanerne har laget en robot som «svetter»
Les også
Nå har Googles menneskelignende robot gjennomført enda en bragd
Les også
Her tar roboten oppvasken
annonse

Les også