Til hovedinnhold

Disse svære brillene skal gi deg IMAX-opplevelse i stua

Men hvor komfortabelt er det nye Kickstarter-produktet?

Kickstarter

Det finnes som kjent allerede kinomoduser man kan benytte på eksisterende VR-briller for å gi kino-aktige filmopplevelser, men nå har det dukket opp et nytt, dedikert produkt på Kickstarter som skal ta dette til et nytt nivå.

Cinera er navnet på et par briller som produsenten lover skal gi deg intet mindre enn en IMAX-opplevelse hjemme i stua. IMAX er for ordens skyld et kinoformat som blant annet opererer med vesentlig større skjerm enn vanlige kinoer.

Større skjermflate enn vanlig kino

Den virtuelle «skjermen» man ser når man har brillene på seg dekker et synsfelt på 66 grader, som produsenten altså mener tilsvarer det man i gjennomsnitt vil ha til rådighet i en IMAX-sal. En vanlig kinosal vil til sammenligning operere med rundt 54 grader, men alle disse tallene avhenger selvsagt av hvor nærme lerretet man sitter.

Ser det komfortabelt ut?
Kickstarter

For å ikke forringe bildekvaliteten med denne ekstra størrelsen har produsenten utstyrt brillene med to skjermer som har en oppløsning på 2560 x 1440 piksler hver, noe som jo ikke er helt bak mål. Produsenten mener dette er nok til å fjerne den såkalte nettingeffekten.

For å illustrere fordelen som Cinera har sammenlignet med andre VR-briller, har produsenten regnet ut at Cinera skilter med 39 piksler per grad, der HTC Vive og Oculus Rift opererer med henholdsvis 9,8 og 11,5 piksler per grad. I likhet med nevnte produkter har Cinera for øvrig også støtte for stereoskopisk 3D, men er altså ikke VR-briller i vanlig forstand.

Muligens ganske tung

Ellers er det verdt å nevne at brillene kommer med en egen arm som kan brukes til å holde brillene, slik at man ikke trenger å bære dem på hodet selv. Produsenten har tilsynelatende ikke oppgitt hvor tunge brillene er, men det at den kommer med en arm kan altså indikere at vekten muligens ligger litt over det som kan anses som komfortabelt.

Produktet er i mål på Kickstarter, med over 100 000 dollar samlet inn av et mål på 50 000 dollar med 32 dager igjen. For å sikre deg et eksemplar må du love bort minst 400 dollar, og utsendelsene skal starte i november. Flere detaljer finner du på Kickstarter, og se også video under.

Denne Kickstarter-dronen er helt håndsfri »

annonse