Til hovedinnhold

Nå blir erkekonkurrentene Apple og Samsung enda mer avhengige av hverandre

Har inngått stor avtale om levering av brikker til iPhone og iPad.

Mettus/Shutterstock.com

På mobil- og nettbrettmarkedet er det ingen tvil om at Apple og Samsung er bitre konkurrenter, og selskapene har også vært involvert i en patentrelatert skyttergravskrig i lang tid, hvor søksmålene mot hverandre har haglet.

Ironisk nok eksisterer det samtidig et sterkt avhengighetforhold mellom de to gigantene, da Samsung er blant Apples viktigste leverandører av sentrale komponenter til både iPhone og iPad, først og fremst minnemoduler, prosessorer og skjermer.

Har inngått omfattende avtale

Dette avhengighetsforholdet har nå styrket seg ytterligere, skal vi tro en artikkel publisert i avisen The Korea Times nylig.

Ifølge kilder som avisen har vært i kontakt med har Samsung inngått en omfattende avtale med Apple om produksjon av prosessorer til fremtidens iPad- og iPhone-enheter. Det er SoC-brikkene i Apples såkalte A-serie det dreier seg om.

Avtalen skal visstnok innebære at Samsung skal produsere hele 80 prosent av prosessorene til Apples nettbrett og mobiltelefoner fra og med 2016. Dermed vil Samsung erstatte det taiwanske selskapet TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company) som Apples hovedleverandør på dette feltet.

Verdt flere milliarder dollar

Avtalen skal angivelig være verdt flere milliarder dollar, men noe mer nøyaktig tall ble ikke indikert av de anonyme kildene som The Korea times snakket med.

Produksjonen av brikkene skal starte allerede tidlige neste år, og deretter skal volumet trappes opp etter hvert som Samsung tar i bruk flere av de amerikanske fabrikkene. Produksjonen skal skje i samarbeid med amerikanske GlobalFoundries.

Som nettstedet BGR peker på er avtalen antakelig viktig for Samsung, som har begynt å slite med stadig lavere overskudd den siste tiden. Verken Apple eller Samsung skal for øvrig ha kommentert avtalen.

Apple har også andre produkter på gang: Nye Mac Mini er en herlig tass, men ikke helt uten problemer »

Mer om
annonse