Til hovedinnhold

Cooler Master lanserer helt nye kjølekonsepter

Skal slippe nye luft- og vannkjølingsløsninger i løpet av året.

Vegar Jansen

Tek.no/Taipei: Av forståelige grunner er Cooler Master mest kjent for kabinetter og diverse kjøleløsninger.

Og som de fleste andre produsenter har de kastet seg på det som er den den hotteste trenden akkurat nå, og det er å putte RGB LED-belysning i absolutt alt som kan stappes inn i en datamaskin. Vi har til og med sett lysbesatte SSD-er. Banna bein.

RGB-belysning er det helt store nå om dagen.

Lyset kan du da styre ved hjelp av et kompatibelt hovedkort og egnet programvare. Har du ikke dette, kan du kjøpe egne kontrollbokser som tar den jobben – deriblant av nettopp Cooler Master.

Et par konsepter

Cooler Master kunne også vise frem et par nye konsepter på kjølere, hvorav vi spesielt fikk sansen for den kobbertunge «Heat Column Concept Cooler».

Cooler Master Heat Column Concept Cooler har LED-ringer og en god dose kobber.

Selv om det aldri er noen garantier når det gjelder utstilte konsepter, ble vi fortalt at denne spesielle kjøleren ganske ville komme på markedet mot slutten av året. Men noen pris fikk vi ikke greie på.

Cooler Master MasterAir Maker 3DLV Concept.

MasterAir Maker 3DLV var en annen utstilt konseptkjøler. Med tre 120 millimeters vifter, to kjøleribbetårn og varmeledende rør som går helt rundt, bør denne kunne ta unna en god del varme.

En skikkelig vannkjølingsnyhet

Cooler Master har holdt på med lukkede vannkjølingssett en god stund, og i likhet med Corsair vil de fremover satse mer på vannkjøling av typen du setter sammen selv.

Vi fikk se MasterLiquid Maker 240 – en løsning som kjølte en CPU ved hjelp av en 240 millimeters radiator. For ikke å glemme pumpe, reservoar, slanger og koblinger.

En foreløpig plan for utrulling av denne sier fjerde kvartal, så her er vi spente på hva Cooler Master har tenkt å trylle fram når året nærmer seg slutten.

annonse