Tek.no

Nyhet

Denne knøttlille mobilen ble en braksuksess på Kickstarter

Jelly skal være den minste 4G-telefonen som finnes.

YouTube
15 Mai 2017 09:39

Rimelig store skjermer er som regel en attraktiv egenskap på mobiltelefoner, men nå har det dukket opp en mobil som går i stikk motsatt retning. Jelly er navnet på en ny, bitteliten mobil som søker folkefinansiering på Kickstarter – med stor suksess.

Jelly skilter riktignok ikke med spesifikasjoner man får bakoversveis av, men byr i stedet på den egenskapen at den er verdens minste mobiltelefon med 4G-støtte, ifølge produsenten selv.

Mini-telefon

Telefonen har en skjermstørrelse på særdeles beskjedne 2,45 tommer som rommer 240 x 432 piksler, mens de ytre dimensjonene er på 9,2 cm x 4,3 cm x 1,3 cm. Vekten ligger på kun 60,4 gram med batteri.

Telefonen passer fint i den lille lommen i buksen.
Kickstarter

På innsiden sitter en uspesifisert, firekjerners prosessorbrikke på 1,1 GHz, 2 GB minne og 16 GB lagringsplass. Den kommer også i en rimeligere utgave med 1 GB minne og 8 GB lagringsplass. Mobilen har GPS, gyroskop og hoved- og frontkamera på henholdsvis 8 og 2 megapiksler.

Mobilen har et batteri på høyst moderate 950 mAh, men med de beskjedne spesifikasjonene skal dette likevel holde til tre dagers vanlig bruk før man må lade, ifølge produsenten. I standby-modus kan den vare i opptil syv dager.

Kickstarter-hit

Produsenten forsikrer at mobilen kan kjøre samtlige apper fra Play-butikken, men man bør naturlig nok ha moderate forventninger til ytelse.

Uansett har Jelly blitt intet mindre enn en knallsuksess på Kickstarter, hvor produktet har samlet inn 824 000 dollar av et mål på bare 30 000 dollar, og det med 23 dager igjen. Utgaven med 2 GB minne og 16 GB lagringsplass vil koste 125 dollar når produktet legges ut for salg til sommeren, men på Kickstarter kan man sikre seg et eksemplar for 95 dollar.

Les mer på Kickstarter, og se video under for mer informasjon.

Her er mer Kickstarter-snadder: Hva med en 3D-skriver som kan skjære i både tre og plast »

Les også
Med denne kan du bruke mobilen uten mobil- og internettdekning
Les også
Denne 3D-skriveren koster under tusenlappen og har Wi-Fi
Les også
Asus' nye mobil har massivt batteri og hyggelig prislapp
Les også
Dekselet som gir deg iPhone og Android-telefon i ett ble kjempesuksess på Kickstarter
Les også
Android eller iPhone? Med denne slipper du å velge
annonse

Les også