Til hovedinnhold

Ny toppmodell må fryses for å kunne åpnes

Er nesten umulig å reparere, slår iFixit fast etter å ha demontert mobilen.

iFixit

iFixit er nettstedet som spesialiserer seg på grundig og metodisk demontering av elektroniske dupeditter for å komme til bunns i hvor enkelt det er bytte ut delene – og for å simpelthen gi oss et innblikk i hvordan de ser ut på innsiden. Nå har turen kommet til Android-skaperens mye omtalte Essential Phone.

Dessverre viser det seg at Essential Phone er særs vanskelig å ta fra hverandre og reparere, og telefonen endte med bare 1 av 10 poeng på iFixits såkalte reparerbarhetsskala.

Telefonen ferdig demontert, etter mye arbeid.
iFixit

Full av lim

Der som gjør Andy Rubins debuttelefon lite medgjørlig er ifølge iFixit at den simpelthen er stappfull av lim, noe som gjør sannsynligheten svært stor for at man vil gjøre mer skade enn gavn dersom man forsøker å ta den fra hverandre.

På grunn av mengden lim måtte nettstedet fryse telefonen for å få av bakdekselet, og selv da var det vanskelig på grunn av de «usynlige» sømmene telefonen opererer med. iFixit klarte heller ikke å løsne LCD-skjermen uten å bruke så mye makt at skjermen ble ødelagt.

Etter å ha kommet inn på innsiden av telefonen merket nettstedet seg at batteriet er relativt enkelt å fjerne, men med tanke på prosessen med å komme inn i telefonen, er det simpelthen ikke verdt å gjøre. Ellers er mange av komponentene på innsiden limt fast, og iFixit bemerker også USB C-porten er loddet fast til hovedkortet.

Alle detaljene og flere bilder av den krevende demonteringen finner du hos iFixit.

Microsofts Surface Laptop er også full av lim og umulig å fikse »

annonse