Nyhet

Samsungs nye 850 EVO-SSD er lansert

Skal by på 10 prosent bedre «opplevd» hastighet enn forgjengeren.

Oppdatert kl 18:00

Samsung har nå avduket sin nye 850 EVO-serie med SSD-er og skriver i en pressemelding at samtlige modeller blir tilgjengelig i butikk i løpet av desember.

Selskapet hevder den nye 850 EVO-serien byr på inntil 10 prosent bedre opplevd hastighet enn modellene i den snart erstattede 840 EVO-serien, med lesehastigheter på inntil 540 MB/s og skrivehastigheter på inntil 520 MB/s for modellene med størst kapasitet. Stor bedre hastigheter går det ikke å oppnå gjennom SATA 6-grensesnittet.

850 EVO benytter en egenutviklet MGX-kontroller for kapasiteter opp til og med 500 GB, mens en MEX-kontroller sitter i modellen med én terabyte lagring. Samtlige modeller utstyres med Samsungs nye trippelkjerneprosessorer.

SSD-en vil fortsatt leveres i en utgave på 2,5-tommer som er 7 millimeter høy med SATA 6-grensesnitt. Størrelsene 120 GB, 250 GB, 500 GB og 1 TB vil alle bli tilgjengelige ved lansering.

Det er ventet at de nye SSD-ene på sikt vil tilby lavere pris per gigabyte enn forgjengeren, men om vi har lært noe av tidligere SSD-lanseringer fra selskapet så er det at du kan gjøre lurt i å vente litt før du åpner lommeboka.

Samsungs VNAND-celle består av mange, mange lag, og dataene lagres i alle punktene der de vertikale og horisontale linjene krysser hverandre.Foto: Samsung

Avansert teknologi

Noe av det som skiller Samsungs SSD-er fra resten av produsentenes, er hvordan selve lagringsminnet er konstruert. Samsung har nemlig forsket frem 3D-VNAND, en teknologi som ble annonsert for ett år siden.

En vanlig minnecelle sett fra siden. Dataene lagres i ett lag, og ladningen ligger øverst i bildet.Foto: Samsung

I lagringsminnet ligger det nå mange flere lag med data oppå hverandre, fremfor bare ett, noe som drar med seg en rekke fordeler – blant annet større lagringskapasitet og bedre stabilitet.

Samsung klarer for øyeblikket å koble sammen 24 lag med minneceller. Dette hevder de gir VNAND-brikkene deres dobbelt så god skriveytelse som dagens NAND-minne. Videre er VNAND-minne mellom to og ti ganger så pålitelig som dagens løsninger, hevder Samsung.

Samtlige SSD-er leveres med fem års garanti. Om du ønsker enda større sikkerhet kan du sjekke Pro-serien, som tilbyr 10 års garanti.

Nettopp kjøpt deg ny SSD?
Følg denne guiden, og du vil utsette dødsdagen (Ekstra) »

(Kilde: Pressemelding)

Les også
Samsung har lansert en SSD på saftige 4 TB for forbrukere
Les også
Ny teknologi gir SSD-er tre ganger mer lagringsplass
Les også
Denne SSD-en er ekstremt kjapp
Les også
Samsung erkjenner SSD-problem
Les også
Nytt verktøy fra Samsung skal fikse de trege SSD-ene
Les også
Den norske priskrigen på Samsung 850 Pro er i gang
Les også
Her er Samsungs helt nye råtass-SSD
annonse