Til hovedinnhold

Kommer Xbox One «Slim» snart?

Ny AMD-brikke setter ryktemølla i gang.

I høst lanserte endelig Microsoft sin nyeste spillkonsoll i Norge, nesten ett helt år etter USA. Xbox One ble annonsert for snart to år siden, men innen den rakk å bli lansert gikk den gjennom flere maskinvareendringer. Først ble grafikkytelsen pumpet opp, deretter fikk prosessoren en liten justering. Alt for å øke konkurransen mot rivalen, Sonys PlayStation 4.

I kjølvannet av mange millioner tilbakekalte Xbox 360-konsoller, ville Microsoft med sin Xbox One satse alt på å lage en spillmaskin som ikke ble overopphetet. Kaveri-prosessoren fra AMD bidrar i dag til dette, men nå virker det som ting er i ferd med å utvikle seg for denne.

Vi har testet Xbox One:
Den nye konsollen tok ikke pusten fra oss »

Mindre og kjøligere brikke på vei

Ifølge Eurogamer har nemlig AMD satt igang arbeidet med den neste versjonen av Xbox One-brikken. Denne skal være mindre, billigere å produsere og holde seg enda kjøligere under last enn dagens brikke.

Det er en av AMDs egne som avslører det hele via sin LinkedIn-profil. Der skriver han at han med stor suksess har klart å planlegge og produsere en 20-nanometer-versjon av dagens 28-nanometer-brikke.

Kan komme en «Slim»-utgave

Med en brikke basert på 20-nanometerteknologi på plass, kan Microsoft tenkes å utnytte det lavere energibehovet og den sparte plassen til å krympe hele Xbox One-konsollen. Dette er noe selskapet har gjort tidligere, både for den aller første Xboxen og for Xbox 360, som kom i en «Slim»-variant noen år etter at den første versjonen gikk ut døra.

I dag tar den massive viften opp mye plass i Xbox One-konsollen, som ikke akkurat er noen pusling der den tar beslag på en god slump av TV-benken. Når vi eventuelt får se en mindre variant av konsollen er tidlig å mene noe om, men ikke kryss fingrene for at den rekker julesalget.

Krympede prosessorbrikker er rimeligere å produsere, og om informasjonen stemmer blir det spennende å se om Microsoft kutter prisen på Xbox One, som ble langt billigere av at selskapet bestemte seg for å droppe den tidligere påkrevde bevegelsessensoren, Kinect.

Har du ikke tatt valget ennå?
Vi har samlet maskinvareforskjellene mellom de to nye spillkonsollene »

(Kilder: Eurogamer, NeoWin)

annonse