- Neste iPad blir diger, og kommer med en penn

Apple skal angivelig lage et proff-brett på nesten 13 tommer.

Det kan virke som Apple er iferd med å utvide nettbrett-sortimentet sitt. I tillegg til dagens lille iPad Mini 3-modell og den «vanlige» iPad Air 2, kommer det angivelig en tredje størrelse - en iPad Pro på hele 12,9 tommer, skriver Apple Insider.

Mini, Air og Pro

I dag kommer iPad-ene i to ulike størrelser: 7,9 tommer og 9,7 tommer. Ifølge analytikeren Ming-Chi Kuo fra KGI Securities, skal Apple lansere en ny og større modell i årets andre kvartal. Denne vil være på hele 12,9 tommer, skal vi tro den velrennomerte analytikeren.

Men, det er visst ikke nok med å bare øke størrelsen på skjermen. For å friste proffbrukere til å kjøpe nettbrettet, tror Kuo at Apple også vil lage en egen digitalpenn for å bruke på Pro-en.

- Ettersom en penn er mer presis enn en finger, vil den i noen tilfeller være mer gunstig å bruke sammen med tastatur og mus, skriver Kuo i rapporten sin.

Må kjøpes som ekstrautstyr

Digitale penner har blitt stadig mer vanlig på markedet, og Samsung har fremmet konseptet i flere år med sin Note-serie. Apples digitalpenn vil imidlertid ikke selges sammen med iPad-en, men som et tilbehør man kan kjøpe i tillegg, hevder Kuo.

Årsaken til dette skal være at det bare er et fåtall som trenger en penn, slik som designere og illustratører. Resten trives bedre med å trykke på skjermen med fingeren. Dersom Apple ikke inkluderer pennen, kan prisen på selve nettbrettet holdes nede.

Ukjente spesifikasjoner

Bortsett fra skjermstørrelse og pennstøtte er det ikke mange andre detaljer å finne om Apples sagnomsuste proff-nettbrett.

Detaljene vi har hørt så langt må i tillegg tas med en god klype salt, ettersom Apple naturligvis ikke har sagt et pip. Alt er basert på en rekke patentsøknader Apple har levert, samt undersøkelser gjort av Kuo.

Analytikeren har imidlertid spådd riktig mange ganger tidligere. I forkant av iPad Air 2-lanseringen gjettet han riktig på alt fra skjerm og fargeutvalg til prosessortype. I tillegg lekket han informasjon om Apple Watch før den ble offisielt vist frem, og kjente til spesifikasjonene til både iPhone 6 og 6 Plus fem måneder før lanseringen.

Du kan lese mer om spekulasjonene rundt Apples digitalpenn hos Apple Insider.

Apple kommer til å få hard konkurranse:
Denne digitalpennen for iPad er ikke som andre penner »

(Kilde: Apple Insider)

annonse