Til hovedinnhold
NyhetBose QuietComfort 25

Dette ser lovende ut fra Bose

Vi pakker opp de nye støydempende øreklokkene.

Tilbake i 2009 lanserte amerikanske Bose sin QuietComfort 15-modell, et hodesett som har blitt et populært produkt blant mange – spesielt for de som er mye på farten. Klokkene har en aktiv støyreduksjon som har gjort reisen på for eksempel et fly til en helt ny opplevelse.

Nå, fem år senere er selskapet ute med sin nyeste modell i QuietComfort-serien. Nye Bose QuietComfort 25 har nettopp funnet veien til oss her på kontoret, hvor hodesettet de nærmeste dagene skal vise hva de er gode for.

Men før testen kommer hadde vi tenkt å gi deg en liten smakebit på hva du har i vente. Bli med når vi pakker opp det nye hodesettet og hva våre første tanker er rundt det nye produktet.

Er de ikke større?

Resepsjonsdamen gir oss esken, og det første som slår er oss er hvor liten den er. Hadde det ikke vært for at omslaget beviser at esken inneholder det aktuelle hodesettet, kunne vi fort trodd vi hadde fått feil.

Vi tar fatt på oppakningen. (Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no)

Omslaget ligger rundt selve esken, som sklir ut om du trykker på den i en av endene. Det første som møter oss er en blå, heldekkende papp-plansje som det kun står Bose på. Vipper vi den opp står det en rask bruksanvisning skrevet på baksiden, men det er ikke denne som fanger vår oppmerksomhet.

Under den blå plakaten ligger det nye hodesettet. (Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no)

Modellen vi har fått inn til test er den hvite varianten av klokkene. Bose QuietComfort 25 fås også i en sort utførelse. Etuiet som ligger plassert inne i esken fyller ut plassen, og er hvitfarget som selve klokkene. Topplokket er laget i en slags semsket skinn, og gir en god kvalitetsfølelse. Det er lite tvil om at oppbevaringen er laget med reisende som formål, for den er kompakt og lett, og har en liten lomme på baksiden du kan oppbevare småting i. En liten detalj som kan være verdt å merke seg er at glidelåsen er i en turkis blåfarge, en farge som går igjen i flere andre detaljer.

Under lokket kommer etuiet til syne. (Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no)

Løfter vi opp lokket på etuiet kommer selve hodesettet til syne. Og ved første øyekast må vi si at det ser bra ut. Selve klokkene er langt renere enn hva tilfellet er på forgående modell, hvor det ikke lenger er en blank, krommet sirkel rundt Bose-logoen. Samtidig er området der mikrofonene måler støyen fra omgivelsene blitt langt mer anonyme.

Hodesettet ser lekkert ut ved første øyekast. (Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no)

I det ene hjørnet av oppbevaringen er det satt av plass til en slags festeanordning som skal holde styr på både et ekstra batteri, samt et adapter for å kunne bruke hodesettet på flyet.

Adaptere du bruker på flyet sitter festet i hjørnet på oppbevaringsetuiet. (Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no)

Vipper vi klokkene ut av oppbevaringen er det dessuten tegnet inn en mønster i bunn av etuiet som viser hvordan du skal folde sammen klokkene.

Du får plass til det du trenger i den nye oppbevaringen. (Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no)

Strømlinjeformede klokker

Tar vi for oss selve hodesettet, som i vårt tilfelle er hvitt, kjenner vi igjen en del grunntrekk fra den foregående modellen til Bose.

Selve klokkene har brune, myke puter i det tilsynelatende samme materialet som brukes på Bose QuietComfort 15. Selve bøylen har blitt en del forandret når det kommer til materialvalg. Her er nå det samme «skinnet» som QC15 hadde rundt putene skiftet ut med et slags filtlignende materiale. Toppen av bøylen er laget av hvitt stoff, med et tverrgående, stripete mønster.

Bose QuietComfort 25 er slange i designen. (Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no)

Vi nevnte ovenfor at glidelåsen var turkisfarget. Dette er en detalj du også finner igjen et par andre steder på hodesettet. Blant annet er selve ledningen som følger med i samme farge, og har en kontroll på seg som gir deg mulighet til å holde styr på blant annet volumet. Kontrollen har flest funksjoner om du bruker den sammen med et iOS-produkt som for eksempel iPhone eller iPad.

Ledningen er turkis, og har kontroll for å kommunisere med for eksempel telefonen din. (Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no)

Den turkise fargen finner du også innvendig i selve klokkene, med det samme tverrgående mønsteret som på oversiden av bøyle. I tillegg er begge klokkene merket med venstre og høyre kanal.

Klokkene er turkise inni. (Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no)

Alt i alt virker byggekvaliteten på Bose QC25 en del bedre enn dagens modell, og fremstår som mindre skranglete.

Nå skal vi kaste oss rundt, og komme tilbake med test av Bose QuietComfort 25 i løpet av de kommende dagene.

Skal du ut å fly den nærmeste tiden?
Slik rigget vi oss til for å nyte flyturen til Taiwan (Ekstra) »

annonse