Video viser Samsungs nye Tizen-telefon i bruk

Har svært mye til felles med Android.

Tidligere i uken lanserte Samsung endelig sin første Tizen-baserte telefon. Det har vært en del usikkerhet rundt akkurat hvordan Tizen vil bli å bruke, og nå har videodemonstrasjoner av de nye telefonene begynt å dukke opp.

Thehandheldblog.com har gått gjennom de nye menyene, og funksjonene i operativsystemet, både på en tidlig testenhet og på en utgave av Samsung Z som ble vist frem under lanseringen.

Les mer om Samsung Z, og det nye operativsystemet Tizen, i lanseringssaken »

Mange likheter med Android

De fleste som har prøvd en av Samsuns Galaxy-modeller, vil umiddelbart se likhetene med menyene Samsung bruker i Android-telefonene sine. Det er også mye her som ser ut til å være hentet direkte fra Android.

Her ser vi for eksempel et utvalg hjemmeskjermer. Det er mulig å knipe på skjermen for å redigere dem, akkurat slik det er på mange Android-telefoner. App-menyen skjuler seg bak hjemmeskjermene, men til forskjell fra Android må man her sveipe opp på hjemmeskjermen for å få tilgang.

Russland først, resten av verden siden

Likhetene slutter ikke der. En nedtrekksmeny for varslinger følger også med, og det samme gjør en del av Samsung-programvaren vi kjenner fra Galaxy-produktene. Spesielt S-Health demonstreres på telefonen.

Samsung Z er i første omgang rettet mot det russiske markedet, men vil med tiden rulles ut i resten av verden. Dermed kan det hende du støter på en Tizen-telefon i butikkene før året er omme.

Denne uken lanserte også HTC en rimeligere versjon av sin One (M8):

Les mer om HTC One (E8) her »

Les også
Ny og slank Sony-mobil får diger skjerm
Les også
Samsung Z først med nytt operativsystem
Les også
Nå skal Samsungs første Tizen-mobil være klar
annonse