– HTC dropper UltraPixel-kameraet i One M9

Den kommende toppmodellen skal likevel være stappet med høyteknologi.

HTCs One M8 fikk toppscore av oss da den ble lansert i mars. Nå viser kalenderen desember, og kjenner vi mobilprodusentene rett formelig klør de nå i fingerene etter å presentere neste års toppmodeller.

Ifølge BGR, via den kinesiske nettsiden MyDrivers, tyder det nå på at både annonseringsdato og spesifikasjoner for HTC M8s arvtaker er i omløp på Internett.

Av ryktene finner vi at smarttelefonen etter all sannsynlighet får navnet One M9, og presenteres for verden på verdens mobilmesse, MWC, i Barcelona – en messe som går av stabelen 2. mars.

Gode spesifikasjoner

Fra den lekkede spesifikasjonslisten kan vi se at mobilen vil få en 5,5-tommer stor QHD-skjerm (2560 x 1440 punkter) og drives av en Snapdragon 805-prosessor – opp fra en 5,1-tommers skjerm og Snapdragon 801-prosessoren i M8.

M9 vil videre kunne bli utstyrt med 3 gigabyte arbeidsminne, opp fra 2 gigabyte i forgjengeren, og komme i modeller med henholdsvis 32, 64 eller 128 gigabyte intern lagring. Samtidig skal minnekortstøtte som alltid være på plass.

Batteriet oppgis å ha en kapasitet på 3500 mAh, en kraftig oppgradering fra dagens 2600 mAh-batteri som sitter i M8.

Endrer kamerafokus

Kameraet i HTC One M8 fikk mye oppmerksomhet, først og fremst fordi HTC valgte å kutte ned på antallet megapiksler, og heller gjøre hvert enkelt punkt på sensoren større. Resultatet av dette ble et ekstremt lysfølsomt kamera, heller enn et ekstremt høyoppløst et.

Dette ga gode muligheter for å få skuddene til å sitte skikkelig innendørs i dårlig lys, men straks bildene skulle forstørres opp fra den typiske A4-utskriftsstørrelsen var det lite å gå på før det ble uskarpt.

I de nyeste ryktene kommer det imidlertid også frem at HTC i sin nye One M9 vurderer å gå bort fra dette såkalte UltraPixel-kameraet. De vil nemlig heller sette inn en kamerabrikke på 16 megapiksler, noe som er en solid oppgradering over dagens 4 megapiksler. I alle fall når det kommer til oppløsningen.

Bli blant de første som får vite når HTC One M9 kommer for salg:
Meld deg på vår prisvarsling her.

Les testen av HTC One M8:
– En ekstremt vellykket luksusmobil, mente vi »

(Kilde: BGR)

Les også
HTC fikser kamerasvakhet
Les også
Disse mobilene kommer i butikkene i november
Les også
HTC snuser på nye kategorier
Les også
HTCs toppmodell i billigversjon
Les også
HTC vil satse mer på billigmobiler
annonse