Tek.no

Nyhet

- Dette er nye Macbook Air

Apple endrer design for første gang på 5 år, ifølge rykter.

9to5mac/Teknofil.no/montasje
8 Jan 2015 09:58

Apple er relativt konservative hva angår designendringer, og om de først har funnet et vinnerdesign holder de seg til det lenge. Spesielt gjelder dette produsentens MacBook Air-serie, hvor designet har vært nesten uforandret siden 2010.

Nå melder Gizmodo at dette er i ferd med å endre seg, og at Apple om kort tid vil lansere en ny MacBook Air med et splitter nytt design.

Kun to innganger

Den nye maskinen skal angivelig ha en 12-tommers Retina-skjerm. I tillegg skal den allerede tynne maskinen få seg en kraftig slankekur. Av bildene ser det ut som om det kan dreie seg om flere millimeter, og den nye maskinens lokk rekker så vidt opp til der den gamle maskinens tastaturdel startet.

Så mye tynnere skal MacBook Air 12 (venstre) være enn den nåværende MacBook Air 13 (høyre). Foto: 9to5mac

Det mest merkbare er muligens at kantene rundt tastaturet er fullstendig eliminert, og tastene er også presset litt tettere sammen.

Så mye er tastaturet krympet. Foto: 9to5mac

Slankekuren har imidlertid gått på bekostning av spesielt én ting: Klikket på styreflaten. Tidligere kunne du velge å enten «tappe» på platen eller trykke den helt ned. Snart forsvinner angivelig klikket for å tilrettelegge for det tynne designet.

I tillegg til å ta bort klikket på styreflaten, sier ryktene at Apple har gjort enda et oppsiktsvekkende valg. De har nemlig fjernet omtrent alt av innganger på siden av den nye Macbooken:

Maskinen sett fra begge sider. Kontaktene som før var standard har forsvunnet. Foto: 9to5mac

Som du ser på bildet er det så å si helt tomt. Borte er MagSafe-kontakten, minnekortleseren har tatt kvelden og thunderbolt-kontakt kan du bare glemme. Her er det bare én USB 3.1-inngang og en lydinngang. Og det er alt. USB-porten skal dermed fungere som både ladeinngang og tilkobling for alt mulig rart annet.

Kan skape reaksjoner

Bildene av maskinen ble for øvrig lekket til 9to5mac, angivelig av noen i Apple selv. Design er selvfølgelig smak og behag, men det er vanskelig å tenke seg at det ikke vil komme noen form for reaksjon på det nye designet. Spesielt styreflaten og de nærmest manglende inngangene kan tenkes å frustrere mange, men også det skrumpede tastaturet vil være uvant for dedikerte Apple-fans.

Maskinen kommer sannsynligvis i løpet av året, så hva massenes reaksjon blir får vi nok snart vite.

Det er flere rykter som svirrer rundt den nye MacBook Air-en:
Retina MacBook Air blir helt lydløs »

(Kilde: 9to5mac via Gizmodo)

annonse

Les også