Tek.no

Nyhet

Elon Musk: Snart kan Teslaen snakke med mennesker

En litt hyggeligere måte å kommunisere enn å tute.

Tesla
Niklas Plikk
13 Jan 2020 15:00

Snart vil Teslaer ha muligheten til å snakke med fotgjengere og andre mennesker rundt bilen. Det melder Tesla-sjefen Elon Musk via en Twitter-melding, slik han ofte gjør.

I meldingen påpeker han at nyheten faktisk er ekte, og legger til en liten video som demonstrerer den nye funksjonen:

I videoen ser man at Teslaen tilsynelatende sier «Ikke bare stå der, hopp inn!» (på engelsk) til de rundt bilen.

I en Twitter-melding kort tid etter legger Musk til at bilen også vil ha muligheten til å prumpe i den generelle retningen til fotgjengere også, trolig en referanse til Monty Python-filmen The Holy Grail.

Bruker ekstern høyttaler

Det var i fjor sommer at nye Teslaer begynte med å komme med skjulte høyttalere installert i front, for å etterkomme nye sikkerhetsregler som krever at elbiler skal avgi en form for «motorlyd» ved lave hastigheter. Det er trolig denne høyttaleren som snart vil kunne brukes til å rope ut forhåndsdefinerte lydklipp. Tesla-sjefen er som kjent glad i referanser til populærkultur, så det kan bli spennende å se hva slags lydklipp som blir tilgjengelige.

Ettersom lyden trolig vil spilles av via den eksterne høyttaleren vil det antageligvis bare være Teslaer produsert etter 1. september 2019 som vil få muligheten til å «snakke» med de rundt.

annonse

Les også