Tek.no

Nyhet

Samsung Galaxy Fold har fått dato

Omsider på vei til butikkhyllene – i enkelte land.

Martyn Landi/PA Photos/NTB scanpix
5 Sept 2019 08:26

Samsung bekrefter nå at selskapets første brettbare mobiltelefon, Samsung Galaxy Fold, vil komme til det koreanske markedet den 6. september, melder TechCrunch.

Dette blir annonsert bare dager etter at amerikanske brukere fikk mulighet til å forhåndsregistrere seg. Likevel må amerikanerne etter alle solemerker belage seg på å vente enda en stund før de har mobilen mellom hendene.

Litt senere i september, den 18. september, slippes mobilen i Frankrike, Tyskland, Singapore og Storbritannia. Den skal også komme til USA «om noen uker».

Det sies ingenting om når den eventuelt måtte dukke opp her på berget. Vi har kontaktet Samsung Norge for å få bekreftet en dato og vil oppdatere artikkelen så fort vi hører tilbake fra dem.

Oppdatert: Samsung Norge sier til Tek.no at de ikke har noen informasjon om Samsung Galaxy Folds norske lanseringsdato å dele for øyeblikket.

Startproblemer

Veien frem til et ferdig produkt har vært alt annet en problemfri for den koreanske giganten. I utgangspunktet skulle Galaxy Fold vært å få kjøpt allerede for fem måneder siden.

Men når de første eksemplarene viste seg å bli ødelagt etter kun få dagers bruk, ble produktet trukket tilbake.

Mange trodde belegget som skal beskytte skjermen skulle fjernes. Dette er nå endret på.
iFixit

Nå skal imidlertid telefonen være forbedret, hvor det blant annet er gjort endringer i mekanismen som lar deg brette telefonen.

Samtidig er belegget som skal beskytte skjermen utvidet slik at den nå strekker seg over og forbi kanten av telefonen.

På den første utgaven av telefonen var det flere anmeldere som rev av det de trodde var et vanlig plastbelegg på mobilskjermen – men som viste seg å være det øverste laget av skjermpanelet. Det førte umiddelbart til at hele mobilen ble ødelagt.

Huawei Mate X også utsatt

En av Samsungs argeste konkurrenter på mobilmarkedet, Huawei, sliter også tilsynelatende med å få skikk på sin første brettbare mobil.

Huawei Mate X ble lansert under årets mobilmesse i Barcelona med brask og bram, men fortsatt er den ikke å finne i butikkhyllene. Selv om selskapet den gang oppga at den ville komme i løpet av sommeren vi nettopp har lagt bak oss.

Noe av grunnen til utsettelsen er at Huawei skal ha testet en aluminiumsrygg på Mate X i stedet for den opprinnelige stålryggen. Dette ville spart rundt 20 gram i vekt, men det viste seg at aluminiumen ikke var sterk nok. Dermed vil den endelige versjonen komme med stålrygg likevel.

Lyst på ny telefon nå?
Sjekk ut Samsung Galaxy Note 10 Plus »

(Kilde: TechCrunch)

Les også
Ny Galaxy Fold-flause: Nå faller Samsung-logoen av
Les også
Huawei Mate X er utsatt igjen
Les også
Samsung har fortsatt ingen dato for Galaxy Fold
annonse

Les også