Tek.no

Nyhet

Dysons V11 lover bedre batteritid og større sugekraft

Dyson
Stein Jarle Olsen
21 Mar 2019 08:00

Dyson ser ut til å ha lagt seg på en årlig oppdateringssyklus for sine heftige trådløse støvsugere, og nå er de klare med årets modell - ikke overraskende kalt V11.

V11 skal levere opptil 20 prosent mer sugekraft enn V10, og har ikke minst fått en liten skjerm på topp som blant annet forteller deg nøyaktig hvor mye batteritid som gjenstår - i minutter og sekunder.

Da vi testet trådløse støvsugere nylig gjorde nevnte V10 det svært godt, men den vant ikke.

Dyson lover en hel times drift i økomodus per lading på den nye V10, men det avhenger selvfølgelig av underlag og hvilket munnstykke du bruker, siden enkelte av Dysons munnstykker er motoriserte.

Auto-modus

Det nye High Torque-hodet til Dyson.
Dyson
En skjerm på topp av V11 gir informasjon om nøyaktig hvor lenge du kan støvsuge på det gjenværende batteriet.
Dyson

Det ekstra støvsugerhodet for myke gulv eksisterer fortsatt, men Dyson har i tillegg utviklet en ny variant av kalt High Torque Cleaner head.

Ved hjelp av dette munnstykket kan V11 selv avgjøre hvilket underlag den støvsuger, og justere motorkraften deretter. Støvsugeren har også fått en Auto-modus i tillegg til Eco og Boost - som aktiverer nettopp denne funksjonen.

Den nye skjermen kan også fortelle deg om det er noe som tetter igjen systemet noe sted eller om noe annet er galt. Prisene ligger på samme nivå som V10, som betyr 6790 kroner for Absolute-varianten med alt tilbehøret.

V11-lanseringen betyr også at V10 går noe ned i pris - til 5790 kroner veiledende for Absolute-varianten.

Smartlampe og luftrenser

Dyson lanserte også en smartlampe kalt Lightcycle. Navnet henspeiler på det faktum at lampa bruker informasjon om hvor sola til enhver tid befinner seg på himmelen til å justere lysnivået gjennom dagen.

Dysons Lightcycle skal gjøre det mer behagelig for øynene å oppholde seg i lampelys, ifølge selskapet.
Dyson

Om du ikke skulle være fornøyd med den automatiske dimmingen kan du justere lampa ved hjelp av skyvebrytere bakpå, eventuelt gjennom den tilhørende appen. Her kan du også sette oppvåkningsskjemaer og liknende, og Dyson hevder lampa skal bidra til å gjøre øynene dine mindre slitne, med ekstra lite flimring.

Dyson lover også at pæra takket være et avansert kjølesystem skal kunne holde i hele 60 år, og det er kanskje nødvendig når du ser på prisen. 600 dollar skal Dyson ha for bordversjonen av Lightcycle, sannsynligvis mellom 5000 og 6000 kroner om den kommer til Norge. En gulvmodell koster 900 dollar.

Pure Cool Me er ment å kjøle og rense lufta rundt deg.
Dyson

Sist ut er en mindre versjon av Dysons luftrensere kalt Pure Cool Me. Denne er ment å rengjøre og kjøle ned lufta rundt deg, men i motsetning til selskapets større luftrensere dekker ikke denne et helt rom, bare de umiddelbare omgivelsene. Filteret innvendig skal kunne fange opp partikler på så lite som 0,3 mikrometer, som pollen, bakterier og muggsporer.

I motsetning til resten av produktene i Pure Cool-serien mangler Pure Cool Me appstøtte, men samtidig er jo meningen at du skal sitte rett inntil. Prisen? 3 690 kroner her i Norge.

annonse

Les også