Tek.no

Nyhet

Sonys spillstrømmetjeneste kommer til Norge

Lar deg strømme spill direkte fra nettet.

Sony
24 Jan 2019 13:00

Sony-tjenesten PlayStation Now er i ferd med å lanseres i syv nye land, og Norge er blant dem. Dette er en abonnementtjeneste som lar deg strømme spill direkte fra nettet, slik at du kan spille uten å måtte installere dem lokalt.

PlayStation Now skal rulles ut gradvis her i landet fra begynnelsen av februar, men bare som en lukket beta. PlayStation 4-eiere kan besøke PlayStations nettsider for å melde sin interesse, og er man heldig kan man bli plukket ut for å prøve tjenesten før den slippes offisielt.

Til tross for navnet fungerer PlayStation Now også via datamaskiner, men når tjenesten slippes her i Norge vil den i første omgang bare være tilgjengelig via PlayStation 4.

700 titler kan strømmes direkte

Vanligvis er du nødt til å installere en spill direkte på harddisken på din PlayStation 4 for å kunne spille et spill, eller spille det via en plate, men med PlayStation Now ligger alt lagret på Sonys nettsky. Det gjør at du kan bla gjennom hele spillbiblioteket deres, nå bestående av 700 forskjellige PlayStation 2, PlayStation 3 og PlayStation 4 spill, og starte det umiddelbart.

Med Nvidia GeForce Now kunne vi strømme PC-spill direkte til enten TV-en eller en svak MacBook uten problemer.
Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Vi har testet en lignende spillstrømmetjeneste tidligere, Nvidia GeForce Now, og opplevelsen var faktisk overraskende god. For det største aberet med å strømme et spill over nettet, fremfor å ha det lagret på en lokal maskin, er naturligvis forsinkelse mellom det som skjer på skjermen og det du trykker på kontrolleren. Denne forsinkelsen var såpass lav da vi testet Nvidia GeForce Now, og hvis Sony klarer å ha en like lav forsinkelse med PlayStation Now, lover det godt for selskapet.

Ingen offisielle priser

PlayStation Now er altså en abonnementtjeneste, men Sony har ennå ikke sagt hvor mye at abonnement vil koste her i Norge.

I land hvor tjenesten har vært ute tilgjengelig i flere år, som USA, er det tre forskjellige priser:

  • 19,99 dollar for én måned
  • 44,99 for tre måneder
  • 99,99 for ett år

Direkte konvert til kroner er det henholdsvis 171, 385 og 856 kroner, men prisene blir trolig litt høyere her i Norge.

Vi testet også Steams lokale spillstrømming:
Så enkelt spilte vi PC-spill på TV-en uten en eneste kabel »

Les også
Playstation 5 kan bli tidenes retro-konsoll
annonse

Les også