Tek.no

Nyhet

Netflix: – Vi taper mer mot Fortnite enn mot HBO

Strømmegiganten må kjempe for tiden din.

Finn Jarle Kvalheim
18 Jan 2019 12:09

På tampen av 2018 hadde Netflix 139 millioner abonnenter, mens Fortnite hadde mer enn 200 millioner registrerte spillere. Det ble et tema under strømmetjenestens videoverførte kvartalsrapport nå nettopp.

– Vi konkurrerer med (og taper mot) Fortnite mer enn HBO, siterer Polygon strømmetjenesten på.

Netflix har 10 prosent av skjermtiden på TV-er og mobiler i USA, men mener altså at Epics monsterhit av et spill er blant tingene som står i veien for en enda høyere andel. Også Youtube nevnes som en tett konkurrent, der Netflix-bruken gikk merkbart opp i perioder da Youtube var nede.

Opptatt av bedre opplevelse

– Vi fokuserer ikke på Disney Plus, Amazon eller andre, men heller på hvordan vi kan forbedre opplevelsen for våre medlemmer, forklarte tjenesten i sin kvartalsmelding.

Tjenesten har økt medlemsmassen kraftig i siste kvartal. 8,8 millioner nye medlemmer har kommet til. Med utgangspunkt i samme kvartalsmelding skriver BBC at hoveddriverne har vært Bird Box-filmen med Sandra Bullock og den spanske krimserien Elite.

De venter også at Sex Education og You vil være sett av 40 millioner husholdninger innen de første fire ukene etter tilgjengeliggjøringen.

Superhit med noen ulemper

Bird Box-filmen har voldt både Netflix og Youtube en del hodebry. Filmen som har blitt sett i rekordtempo til tross for lunkne kritikker har fått mennesker verden rundt til å ta på seg bind for øyene før de har forsøkt seg på halsbrekkende stunt - blant annet å kjøre bil.

Netflix har derfor sett seg nødt til å fraråde slike aktiviteter.

Youtube på sin side har endret retningslinjene sine og tillater ikke lenger videoer basert på Bird Box-utfordringen. Dette etter at en tenåring satte seg bak rattet med bind for øynene. Resultatet ble beskrevet som «forutsigbart» av politiet i Layton. Ingen ble skadet i hendelsen.

Les også: Youtube bannlyser utfordringsvideoer »

Ny sesong av Stranger Things

– Vår mangeårige plan er å fortsette med å utvide innholdet vårt kraftig samtidig som vi øker inntjeningen raskere for å få bedre marginer, forklarte Netflix.

I den innholdsutvidelsen inngår den kommende sesongen av Stranger Things som er ventet å dukke opp på amerikanernes nasjonaldag, 4. juli. Enda flere interaktive episoder som Black Mirror: Bandersnatch er også på planen for tjenesten.

På konkurransesiden er det likevel verdt å nevne at Disneys Plus-tjeneste er på vei inn i enkelte markeder. Disney kjøpte i fjor ut Fox' underholdningsavdeling av Rupert Murdocs medieimperium, og har dermed overtatt mange av de mest velkjente og påkostede TV-produksjonene i USA - produksjoner vi her hjemme er vant til å finne hos nettopp Netflix og konkurrenter som Viaplay.

Les også
Nå skal også YouTube la deg være med på å bestemme handlingen
Les også
Denne nettleserappen gjør Netflix mye bedre
annonse

Les også