Til hovedinnhold

Samsung vi lage smarte klær som kan lade mobilen din

Klærne lades av kroppen din.

Samsung

Alt blir smartere for tiden, og klær er intet unntak. Blant andre Google har allerede gitt oss et eksempel på dette, og nå skal også giganten Samsung visstnok kaste seg inn i det ennå ganske eksotiske produktsegmentet, melder TechRadar.

I en patent først oppdaget av det nederlandske nettstedet LetsGoDigital presenterer Samsung smarte klær med den egenskapen at de kan lade mobiltelefonen din – en ikke helt uvelkommen egenskap dersom det faktisk fungerer.

Lager strøm med bevegelser

De smarte klærne genererer strøm gjennom bevegelsene til personen som har dem på seg ved hjelp av en rekke sensorer som er plassert på ulike steder og prosessorer og enheter for lagring av energien. Tilsynelatende dreier det seg altså om et konsept som kan kombineres med eksisterende klær, og som ikke nødvendigvis krever spesiallagde tekstiler.

Google har en annen tilnærming til smarte klær, med interaktive tekstiler som er berøringssensitive. Bilde: Google

Den smarte jakken som Google og Levi's har laget benytter for eksempel spesialutviklede, strømledende fibre som er vevd inn i selve stoffet og som har samme egenskaper som vanlig tekstil, noe som gir det interaktive egenskaper.

Samsungs løsning ser ut til å være mer fleksibel og formodentlig også mer matnyttig med tanke på at det å gå tom for strøm på mobilen mens man er på farten trolig ikke er et helt ukjent fenomen for de fleste. Hvorvidt løsningen kan generere nok strøm til å faktisk lade mobilen på effektivt vis gjenstår å se.

Har lansert smartklesmerke

Ennå er det kun en patent, og når og om vi ser en forbrukerutgave av teknologien er selvsagt for tidlig å si noe sikkert om. Det som gjør det hele mer troverdig er imidlertid at Samsung allerede har lansert et eget smartklesmerke, kalt HumanFit.

Denne plattformen omfatter som blant annet klestilbehør med solpaneler som kan brukes til å lade mobilen. I tillegg har Samsung laget et belte som kan måle livvidden din og hvor lenge du har sittet i ro, samt en dress med NFC-teknologi.

Samsung har nå lansert nye minnebrikker: De vil gi mobilen din 512 GB med lagringsplass internt »

annonse