Tek.no

Nyhet

Youtube setter en stopper for «BirdBoxChallenge» og andre utfordringsstunt

Tenåring havnet i bilulykke etter å ha kjørt med bind for øynene.

Youtube varsler strenge tiltak for å få bukt med den økende trenden hvor folk utsetter seg selv eller andre for fare i videoer som lastes opp til tjenesten. Nå oppdaterer de retningslinjene sine og sier de vil fjerne alle videoer som setter personer i fare.

Den siste måneden har det dukket opp mange videoer med blant annet emneordet #BirdBoxChallenge, og er et forsøk på å etterligne scener fra Netflix-hiten «Bird Box». Her må skuespillerne ha bind for øynene mens de navigerer rundt i en farlig verden, fylt av monstre som fører til at de tar selvmord dersom de får øyekontakt.

Krasjet med bind for øynene

De nye retningslinjene til YouTube kommer bare dager etter at en amerikansk tenåring forsøkte å navigere i trafikken med bind for øyene hvorpå han krasjet i en møtende bil.

Vil slette kanaler

De nye retningslinjene til Youtube medfører at alle videoer som spiller på å utsette seg selv eller andre for farlige utfordringer umiddelbart fjernes.

Sist ut gjelder det er det Bird Box-utfordringene som har fått oppmerksomhet, men tidligere har mange Youtube-brukere lagt ut videoer av at de spiser oppvaskmiddel (Tide Challenge) som naturligvis er livsfarlig, samt hoppet ut av bilen mens den fortsatt kjøre for å danse langs veien.

YouTube gir opplastere og kanaler to måneder til å etterfølge de nye retningslinjene. Dersom det ikke skjer vil kanalene det gjelder få en advarsel for hver nye video som bryter med retningslinjene, hvorav tre advarsler fører til at kanalen slettes for alltid.

Youtube varsler også at de vil slå like hardt ned på kanaler som spekulerer i å legge på tilpassede forsidebilder på videoer som får ellers trygt innhold til å virke utfordrende eller farlig.

Google gjør endringer:
Nå får Youtube dobbelt så lange reklamer »

(Kilde: Engadget)

Les også
Nå forsvinner «boksene» fra Youtube
Les også
YouTube tester ut gratisfilmer
Les også
En ny knapp har dukket opp på Youtube-avspilleren
Les også
Så mange timer har du brukt på Youtube
annonse