Til hovedinnhold

Fire nye iPader og en iPod Touch på vei

Informasjon om nye Apple-dingser funnet i filer.

Niklas Plikk, Tek.no

Både nye iPad-modeller og den første nye iPod-modellen på flere år kan være på vei fra Apple.

Navnene på de så langt ukjente dingsene er funnet i en produktdatabase og i den nye iOS 12.2-programvaren fra Apple.

Fire nye nettbrett

Nettstedet Macrumors melder at det er utvikleren Steven Troughton-Smith som har funnet navnene på de nye iPad-modellene i en produktdatabase fra den Eurasiske Økonomiske Union, en handelsunion bestående av Russland og et knippe tidligere sovjetstater.

Navnene er iPad11,1, iPad 11,2, iPad11,3 og iPad11,4. Av de fire utgavene er det to varianter som bare har WiFi-tilkobling, mens de andre to har mobilnettilkobling. Ifølge Troughton-Smith skal det ikke være FaceID i noen av de nye iPad-modellene. Dermed skiller de seg tydelig fra den siste generasjonen iPad Pro som fikk betydelig slankere rammer og Apples ansiktslås i siste generasjon.

Oppdatert iPad Mini og iPod Touch

Det spekuleres i at de nye iPad-modellene kan være oppdaterte iPad Mini-modeller, i tillegg til 2019-modellen av de «vanlige» iPad-utgavene.

At det kommer en ny versjon av den vanlige 9,7-tommers iPaden nå i vår er ikke en stor overraskelse; Apple har oppdatert standardmodellen sin flitting de siste årene. De to siste generasjonene, altså 2017- og 2018-modellene, har begge blitt lansert i mars i sine respektive år. Før den tid kom oppdateringene ofte på høstparten.

Det er en langt mer spennende utvikling at ryktene om ny iPod-modell og nye iPad Mini-varianter ser ut til å bekreftes av Apples egen programvare.

Kan snart ikke kjøre siste iOS lenger

Forrige iPod Touch ble nemlig sluppet i 2015, og med en Apple A8-prosessor nærmer den seg raskt å bli så gammel at den ikke kan kjøre fersk iOS-programvare. Den eldste telefonen som kan kjøre iOS 12 er iPhone 5s fra 2013, som har Apple A7-prosessor. Når iOS 13 blir lansert i år er det sannsynlig at Apple vil flytte kravene til maskinvaren enda ett hakk frem, slik at de A8-baserte produktene er de eldste som vil kunne kjøre oppdateringen.

Det hører med til historien at Apple for en gangs skyld nettopp ikke økte kravene til maskinvare ved sin forrige lansering i fjor høst. Den oppdateringen hadde nettopp ytelse på eldre telefoner og nettbrett som et fokusområde. Hovedregelen er imidlertid at Apple kutter støtten for en gammel generasjon produkter ved hver ny iOS-lansering.

Mangler nye iPod både FaceID og TouchID?

En interessant ting med den nye iPod-modellen er at den ikke skal ha støtte for hverken FaceID eller TouchID. Her blir det altså ikke mulig å åpne spilleren med fingeren eller ansiktet. Det vil vise seg om det betyr at du er nødt til å taste kode hver gang, eller om Apple har funnet på noe annet for å gi rask og smidig åpning av musikkspilleren.

Forrige nye iPad Mini ble i likhet med iPod Touch lansert i 2015, også den med en aldrende Apple A8-brikke på innsiden. Ifølge ryktene vil både de nye iPad Miniene og iPod Touch havne i den rimelige enden av Apples prisstige.

Apple har registrert hele sju kommende iPad-modeller hos den Eurasiske Økonomiske Union - altså flere enn det det er funnet referanser til i iOS. Hva de tre siste modellene kan være er det så langt ikke gode holdepunkter for å vite noe om.

annonse