Tek.no

Nyhet

Alvorlige feil oppdaget i iMessage

En spesiell melding kan gi hackere tilgang til mobilen din.

Niklas Plikk, Tek.no
1 Aug 2019 14:30

Sikkerhetseksperter hos Project Zero, en Google-eid sikkerhetsgruppe, oppfordrer alle iPhone-eiere til å oppdatere mobilene sine til den nyeste versjonen av iOS. Gruppen har nemlig oppdaget seks kritiske sårbarheter i Apples meldingssystem iMessage. Fem av dem kan potensielt utsette mobilen for angrep uten noen direkte interaksjon fra brukeren.

Alle seks feilene skal ha blitt fikset i oppdateringen som ble rullet ut i forrige uke, iOS 12.4, selv om én av dem bare er delvis fikset. Derfor er heller ikke de fullstendige detaljene til alle seks feil avslørt, bare de fem som nå har blitt fikset i iOS 12.4.

Kan gi full tilgang til mobilen din

Fire av de seks sikkerhetshullene krever ingen videre handling fra offeret bortsett fra å åpne en melding. Sikkerhetsekspertene skriver at en angriper bare trenger å sende en spesiell melding, og så lenge mottageren åpner meldingen på vanlig måte, vil mobilen være sårbar. Deretter kan angriper installere skadevare på mobilen, og fjernstyre den.

De to siste feilene lar en angriper lekke data fra enhetens minne, og lese filer fra en ekstern enhet, også helt uten at offeret trenger å gjøre noe utenom det vanlige.

Oppdater nå

Selv om de fleste av oss ikke blir rammet av sikkerhetsfeil som dette, er det likevel greit å være på den sikre siden. Den beste måten å holde seg trygg på er å holde enheter oppdatert, og installere de nyeste sikkerhetsoppdateringene. Apple lanserte iOS 12.4 i forrige uke, og har du ikke installert oppdateringen ennå er det på tide å gjøre det nå.

iOS 12.4 er antatt å være den siste store oppdateringen av iOS før iOS 13 lanseres i høst, trolig i løpet av september.

annonse